Acasă Diverse ”Acceptăm decizia EHF, deși ne-am fi dorit să ne măsurăm forțele cu...

”Acceptăm decizia EHF, deși ne-am fi dorit să ne măsurăm forțele cu Metz”

357
0

În momentul întreruperii sezonului, SCM Rm. Vâlcea se afla pe primul loc în ierarhie în Liga Florilor și era calificată în sferturile Cupei României, dar și în sferturile celei mai importante competiții de pe plan european, Liga Campionilor. Urma un duel, tur-retur, contra campioanei Franței, Metz. Pandemia de Coronavirus a anulat aproape toate planurile echipei de handbal vâlcene. Campionatul intern a fost înghețat, iar posibilitatea unor meciuri tur-retur cu Metz, în Liga Campionilor, a fost din start anulată.

EHF a lansat ideea ca la începutul lunii septembrie să se desfășoare Final Four-ul, iar dacă riscurile în ceea ce privește răspândirea noului virus se vor diminua, anterior acestora, să se dispute și meciurile din sferturi, dar tot la Budapesta, pe teren neutru, într-o singură manșă. La finele săptămânii trecute, Federația Europeană de Handbal a anunțat că acest lucru nu va fi posibil și nu se vor mai disputa nici partidele din sferturi și nici Final Four-ul Ligii Campionilor, iar sezonul va fi înghețat, fără desemnarea vreunei campioane. Oficialii formației de la poalele Capelei au sperat până în ultima clipă că SCM va avea ocazia să lupte pentru calificarea în Final Four.

”Decizia luată de Federația Europeană ne anulează șansa de a lupta pentru un loc în Final Four-ul Ligii Campionilor. Ca orice echipă ajunsă în această fază a competiției, ne-am propus să facem tot ce ne stă în putință pentru a demonstra că nu suntem întâmplător aici, pentru a da o cât mai bună replică lui Metz, în perspectiva calificării în ultimul act al întrecerii. Faptul că era un singur meci pe teren neutru, iar acesta se disputa la început de sezon, ne oferea o șansă în plus. Ne-am fi dorit să ne măsurăm forțele cu Metz, însă nu ne rămâne decât să acceptăm decizia EHF. SCM Rm. Vâlcea, sub noua denumire, a fost debutantă în Liga Campionilor. Luând în considerare acest aspect, eu spun că am avut un parcurs bun. Am ajuns în primele opt echipe ale Europei, fapt ce ne obligă să abordăm și următorul sezon cu încredere”, a declarat Florentin Pera, antrenorul grupării de la poalele Capelei, după aflarea verdictului EHF. (S.S.)

FOTO: Facebook SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin