Auto-Moto

Volkswagen Touareg – stăpânul deşerturilor – ocupă în totalitate podiumul la Raliul Dakar 2011

carlossainzDakar 2011: triumf pentru Al-Attiyah de la Volkswagen

Ediţia din acest an a celui mai cunoscut rallyraid din lume a fost dominată autoritar de Volkswagen, care a monopolizat podiumul la categoria auto. Victoria i-a revenit lui Nasser Al-Attiyah (foto), la capătul unui duel strâns cu învingătorul de anul trecut, Carlos Sainz. Punctul culminant a fost joi, în a doua săptămână de concurs, când Sainz a rupt suspensia şi s-a văzut retrogradat pe poziţia a treia, lăsând calea liberă spre victorie pilotului din Qatar.
Pe poziţia a doua a terminat Giniel de Villiers, avantajat de problemele lui Sainz. Pentru Volkswagen, tripla din acest an încununează o evoluţie remarcabilă: este singurul constructor victorios în Dakar cu motoare diesel, de patru ani nu a înregistrat nici un abandon tehnic, iar în ediţia 2011 s-a impus în 12 din cele 13 etape. În ceea ce-l priveşte pe Al-Attiyah, acesta a reuşit victoria la a patra participare la Dakar, a doua sub culorile Volkswagen.
„Această victorie contează enorm pentru mine, pentru poporul meu, pentru țara mea. E o victorie imensă. E greu de explicat ce se întâmplă acum în capul meu, dar e un sentiment extrem de plăcut. Am arătat că suntem cea mai tare echipă din lume. Este cel mai important moment din întreaga mea carieră. Victoria în Dakar este un vis devenit realitate. După această victorie, toată lumea va ști unde se află Qatarul pe hartă”, a spus Al-Attyiah la final, emoționat după victoria sa. Pilotul din Qatar, care a împlinit anul trecut 40 de ani, a reușit să câștige Dakarul la a șasea sa participare în competiție și la al doilea său sezon cu Touareg Volkswagen.
Echipa Volkswagen semnează o triplă la finalul ediţiei 2011 a Raliului Dakar, cu Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villiers şi Carlos Sainz pe primele trei poziţii ale clasamentului general.
Ediţia 2011 a Raliului Dakar s-a desfăşurat în perioada 1-16 ianuarie pe un traseu în lungime de peste 9500 km, dintre care 5000 km de probe speciale, în Argentina şi Chile.

Clasament general Dakar 2011:
1. AL-ATTIYAH Nasser – VOLKSWAGEN  45:16:16
2. DE VILLIERS Giniel – VOLKSWAGEN  +49:41
3. SAINZ Carlos – VOLKSWAGEN  +1:20:38
4. PETERHANSEL Stéphane – BMW  +1:43:48

Sursa: Nurvil Volkswagen Rm.Vâlcea/ Departament Marketing

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button