Volei

Voleibalistele de la CET Govora CNMB se pregătesc pentru noul sezon competiţional

Bianca Covrig• sportiva desemnată cea mai bună ridicătoare a turneului de la Ploieşti va evolua pentru formaţia vâlceană
• antrenorii Nicoleta şi Marius Mărgărit vor să aducă în Sala „Capela” o trăgătoare principală din Chişinău

Echipa de volei pregătită de antrenorii Nicoleta şi Marius Mărgărit şi-a reluat activitatea la începutul acestei luni. De precizat este că reunirea lotului a avut loc la scurt timp după ce profesorii şi elevii s-au întors din Anglia. Acolo, vâlcenii au participat la un proiect care avea ca obiectiv realizarea schimbului de experienţă dintre Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi alte două şcoli din Greenwich, liceele Crown Woods şi Saint Paul.

Sala „Capela” va fi renovată

În momentul de faţă, jucătoarele de Divizia A2 ale formaţiei CET Govora CNMB se pregătesc în fiecare zi, între orele 10:00 şi 12:00. Potrivit declaraţiilor lui Marius Mărgărit, antrenamentele au fost reluate şi la celelalte nivele de vârstă, respectiv junioare, cadete, speranţe şi mini-volei.
„De săptămâna aceasta, ne vom continua pregătirea pe terenul din aer liber, pentru că sala de sport va intra într-o binemeritată reabilitare. Vor avea loc lucrări pentru schimbarea instalaţiei termice şi pentru repararea parchetului, iar la final lemnul va fi vopsit”, a afirmat directorul adjunct al CNMB.

Mirabela Duma şi Andreea Costache au părăsit echipa vâlceană

Cu excepţia câtorva modificări, lotul grupării vâlcene este acelaşi de anul trecut. Una dintre sportivele care nu mai evoluează pentru CET Govora CNMB este Mirabela Duma, care a decis să se lase de volei şi să se întoarcă acasă, la Braşov. Cea de-a doua elevă a soţilor Mărgărit care a părăsit echipa vâlceană este Andreea Costache. Fosta voleibalistă a ales să îşi urmeze visul de a ajunge doctor, în prezent fiind studentă la Facultatea de Medicină din Sibiu.

Bianca Covrig s-a alăturat formaţiei soţilor Mărgărit

Cu toate acestea, formaţia din Sala „Capela” se bucură şi de o prezenţă nouă. Este vorba despre Bianca Covrig, o componentă de bază a LPS Piatra Neamţ.
„Bianca este o jucătoare de viteză şi o ridicătoare de excepţie. Vreau să vă spun că la turneul final de la Ploieşti chiar a fost desemnată cea mai bună ridicătoare. Eu o ştiam de vreo doi ani de zile, am mai văzut-o evoluând şi în finala de anul trecut de la Bucureşti şi am rămas plăcut impresionat de jocul ei. De aceea, am discutat cu ea, cu antrenoarea sa şi am ajuns la o înţelegere. Astfel, începând din acest an competiţional, Bianca Covrig va evolua pentru CET Govora CNMB”, a afirmat Marius Mărgărit.

O posibilă nouă achiziţie din Moldova

Antrenorul a mai spus că intenţionează să aducă la Rm. Vâlcea şi o jucătoare din Republica Moldova, motiv pentru care, la începutul lunii septembrie, va merge la Chişinău. Acolo, reprezentanţii CET Govora CNMB vor discuta cu antrenorii grupării locale în legătură cu achiziţionarea unei trăgătoare principale.
„După plecarea Mirabelei Duma, pot spune că zona de centru este singura care ne-a rămas descoperită. De aceea, avem mare nevoie să ocupăm acest post de trăgător principal. Am încercat să facem câteva modificări, mutând-o pe Simona Bîrzan din extremă la centru. Pot spune că se descurcă destul de bine, însă se vede că nu este un trăgător principal autentic. Sper să găsim în Moldova o jucătoare pentru această zonă. Mă bucură faptul că Luiza Dinu a decis să rămână la Rm. Vâlcea, pentru că după cum ştiţi, intenţiona să plece la o echipă din Spania. Din păcate, mai sunt câteva lucruri de clarificat în privinţa Ioanei Toma, care până la 1 august ne va anunţa dacă va rămâne sau nu la CET Govora CNMB”, a adăugat Marius Mărgărit.

Cantonament de opt zile, în luna august

Pe data de 13 august, fetele de la CET Govora CNMB vor pleca într-un cantonament care va dura opt zile. După ce se vor întoarce, vâlcencele îşi vor relua pregătirea pentru că la începutul lunii septembrie urmează să desfăşoare câteva meciuri de verificare.
„Trebuie să fim pregătiţi, deoarece la sfârşitul lunii septembrie se dă startul campionatelor de junioare, cadete şi A2. Vom avea acelaşi obiectiv pe care l-am avut şi anul trecut din punct de vedere al performanţei. La A2, urmărim clasarea în primele patru echipe din seria noastră, iar la junioare sperăm să ajungem măcar la turneul semifinal. Spun asta pentru că la acest nivel de vârstă avem o echipă foarte tânără în care ne-au rămas decât trei jucătoare din lotul de anul trecut, cu care am câştigat medalia de argint. La cadete, ne dorim să ne calificăm la turneul final”, a încheiat Marius Mărgărit.

Sportiva din Piatra Neamţ consideră că alături de CET Govora CNMB va putea face performanţă

Voleibalista din Piatra Neamţ, Bianca Covrig este foarte bucuroasă pentru faptul că începând din acest sezon va evolua pentru formaţia din Sala „Capela”. Sportiva consideră că făcând parte din CET Govora CNMB are şansa de a realiza mari performanţe, lucru destul de dificil alături de fosta sa echipă. „Chiar înainte de a îmi termina perioada de juniorat, am participat la un turneu de volei din cadrul Campionatului Naţional al liceelor, la Ploieşti. La acea competiţie au fost prezente şi fetele de la Rm. Vâlcea, alături de antrenorii lor. Domnului Marius Mărgărit i-a plăcut felul în care am jucat, iar după turneu a luat legătura cu doamna profesoară Carmen Asmarandei, antrenoarea mea de la Piatra Neamţ şi mi-a propus să vin la CET Govora CNMB. Consider că la Rm. Vâlcea aveţi o echipă foarte frumoasă, pe care eu o ştiu de acum doi ani, când am participat împreună tot la un turneu rezervat grupărilor de liceu. Sunt de părere că aici îmi este locul şi cred că alături de această formaţie voi putea face performanţă”, ne-a declarat Bianca Covrig. În încheiere, sportiva a afirmat că este mulţumită de condiţiile care i-au fost oferite la Rm. Vâlcea, iar în ceea ce priveşte relaţia sa cu celelalte fete, noua componentă a CET Govora CNMB a precizat că se simte deja foarte ataşată de noile sale colege. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button