Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Damila şi Oltchim se înfruntă la sfârşitul săptămânii

* meciul care va avea loc sâmbătă, 31 iulie, de la ora 17.30, la Măciuca, va fi primul joc oficial pe care „chimiştii” îl vor disputa în noul sezon

Formaţia chimistă era obişnuită să joace încă din primul tur la fazei naţionale a Cupei României. Între timp, însă, a mai apărut în cel de-al treilea eşalon şi Ghecon Lăpuşata, care în sezonul trecut s-a clasat mai slab decât FC Oltchim. Astfel, FC Oltchim a sărit peste o rundă de Cupă. Pe 31 iulie va intra însă în competiţie. Trupa lui Lucian Catargiu urmează să o întâlnească sâmbătă, la Măciuca, pe Damila, vicecampioana Ligii a IV-a, care a reuşit să producă surpriza în primul tur şi a eliminat-o din Cupă pe Ghecon. Meciul se anunţă interesant pentru că niciuna dintre echipe nu pare dispusă să renunţe la această competiţie, chiar dacă asta presupune diminuarea bugetului pentru campionat sau o cheltuială în plus pe vreme de criză. Atât FC Oltchim, cât şi Damila şi-au propus să ajungă să joace cu o echipă de Liga I, chiar dacă acest lucru nu certifică faptul că un posibil joc cu o echipă de pe prima scenă fotbalistică a ţării se va desfăşura pe un teren din judeţul nostru. Avem exemplul CSM-ului din anii trecuţi. Echipa-fanion a judeţului a jucat la un moment dat cu Rapid, dar în deplasare, iar anul trecut a evoluat tot cu o echipă de Liga I, Gaz Metan Mediaş, nu la Vâlcea, ci în judeţul Sibiu, pe terenul adversarei.
Oricum ar fi, însă, cert este că meciurile de Cupă sunt periculoase pentru antrenori. În special, pentru cei de la FC Oltchim! În sezonul trecut, după un astfel de meci de Cupă (Ghecon – Oltchim, pe care formaţia chimistă l-a câştigat până la urmă), antrenorul Deaconescu a fost demis. Catargiu şi Gaiţă au refuzat pe moment oferta de a antrena Oltchim şi până la urmă de pregătirea formaţiei chimiste s-au ocupat Dan Bărbuţ şi Marius Vlădoi. Între timp, Deaconescu a revenit ca principal, dar doar până la sfârşitul sezonului. Acum FC Oltchim a ajuns sub comanda lui Lucian Catargiu, care are misiunea să încerce să îndeplinească dorinţa preşedintelui Mihai Diculoiu, să treacă de Damila şi să spere că va putea juca în Cupa în faţa unei echipe de Liga I.

„Dacă tratăm meciul cu lejeritate, s-ar putea să avem probleme la Măciuca”

Date fiind antecedentele Damilei, care a eliminat-o în primul tur pe Ghecon, o echipă de Liga a III-a, FC Oltchim şi-a propus să ia în serios jocul de la sfârşitul acestei săptămâni. Antrenorul chimist, Lucian Catargiu, speră ca elevii săi să nu meargă relaxaţi la Măciuca şi să creadă că jocul e câştigat de la vestiare. Dacă se va întâmpla acest lucru, Catargiu crede că este posibilă o nouă surpriză a Damilei. „Va fi un joc obişnuit de Cupa României. În mod normal, noi ar trebui să fim favoriţi, dar orice e posibil. Dacă mergem să jucăm fotbal, va fi bine pentru noi. Dacă ne credem mari vedete, s-ar putea să avem probleme. Totul depinde de modul în care vom gestiona jocul. Nu pot anticipa cum va fi meciul pentru că e început de sezon şi te poţi aştepta la orice. Important este că noi trebuie să tratăm meciurile din această perioadă ca pe orice joc din campionat” a spus Lucian Catargiu, cu privire la meciul de la sfârşitul acestei săptămâni. Antrenorul chimist a mai adăugat că: „Damila este o echipă foarte disciplinată. Sponsorul e serios, condiţiile sunt superioare celorlalte echipe de Liga a IV-a, organizarea e bună. Dacă ar depinde totul de mine, aş putea spune dacă îmi este sau nu frică de Damila. Dar depinde de 11 jucători şi nu pot să ştiu ce va fi în capul lor la acest meci. Dar dacă joci fotbal aşa cum ai fost pregătit, este imposibil să nu vină şi rezultatul”.

Narcis Enăchescu şi compania mai vor o victimă

„Chiar dacă am lipsit de la meciul cu Ghecon, am fost în permanenţă alături de echipă. Am ţinut legătura telefonic cu băieţii, ştiau ce trebuia să facă. Au fost motivaţi, dornici de performanţă şi aşa s-au impus în faţa celor de la FC Ghecon”, a declarat antrenorul Damilei, Narcis Enăchescu, după calificarea formaţiei sale în cel de-al doilea tur naţional al Cupei României. Totodată, tehnicianul drăgăşenean a mai precizat că-şi doreşte ca Damila să nu se oprească aici în această competiţie. Sponsorul Dan Niţu a anunţat că-şi doreşte o echipă de Liga I, însă Enăchescu vrea deocamdată o formaţie din cel de-al doilea eşalon. „Oltchim, ca şi Ghecon în primul tur, fiind o echipă de Liga a III-a, are prima şansă la câştigarea meciului, dar eu sper că vom reuşi să facem din nou un meci mare şi vom merge mai departe. Cupa, pentru noi, nu e o cheltuială în plus, ca pentru alte echipe. Calificarea într-o fază superioară reprezintă obiectivul principal în acest moment. Ne dorim să jucăm cel puţin cu o echipă de Liga a II-a. Aceste meciuri sunt importante pentru noi şi pentru că astfel avem posibilitatea să jucăm cu echipe care evoluează la un nivel superior şi să ne dăm seama de valoarea actuală a lotului, de nivelul la care ne aflăm”, a mai spus Narcis Enăchescu în ceea ce priveşte meciul de la sfârşitul săptămânii.

Ciprian Popescu, principalul pericol pentru FC Oltchim

Proaspăt transferat la Damila, Ciprian Popescu a reuşit să facă un meci de excepţie la debutul pentru formaţia din Măciuca, în partida de Cupa României, cu Ghecon Lăpuşata, disputată în urmă cu câteva zile. A înscris două dintre cei trei goluri ale formaţiei sale şi astfel a contribuit la calificarea Damilei în turul II al Cupei României, rundă în care echipa sa va da piept peste FC Oltchim, nimeni alta decât formaţia pentru care a evoluat până în urmă cu câteva săptămâni. Cu siguranţă, Ciprian Popescu va juca acum cu ambiţie pentru a demonstra că este un jucător pe care clubul chimist s-ar fi putut baza în continuare. Se anunţă a fi principalul pericol pentru formaţia prezidată de Mihai Diculoiu.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button