Volei

Voleibalistele de la CET Govora – CNMB au făcut spectacol la Piteşti

cet cnmbPe data de 14 noiembrie, la Piteşti, s-a desfăşurat ultima etapă din tur a Campionatului Naţional de volei feminin destinat Diviziei A2. Cu acest prilej, fetele pregătite de antrenorii Nicoleta şi Marius Mărgărit au întâlnit gruparea locală, CS Argeş Volei.

După un meci de excepţie, pe care antrenoarea echipei CET Govora – CNMB consideră că l-ar fi putut câştiga cu 3-1, victoria le-a revenit totuşi piteştencelor. Dacă acestea au pierdut primul set cu scorul de 25-23, pe al doilea l-au câştigat tot cu 25-23. Setul al treilea le-a revenit din nou vâlcencelor, care şi-au învins adversarele cu 25-20. Apoi, formaţia gazdă a câştigat setul 4 la 18 puncte şi setul 5 la 12. Astfel, scorul final al partidei a fost 3-2 pentru CS Argeş Volei Piteşti.
„Cu siguranţă am fi putut câştiga cu 3-1, dacă nu ar fi fost acele… mici erori de arbitraj. Evident că plusul de experienţă al celor de la Piteşti şi-a spus cuvântul, doar sunt foste jucătoare de Divizia A. Au dat dovadă şi de o rezistenţă mai mare decât noi la faze prelungite. Cu toate acestea, comportamentul fetelor noastre a fost exemplar. Probabil că oboseala ne-a făcut ca în setul 4 să cedăm, iar în setul 5 să nu reuşim să ne revenim. Deşi am fost foarte aproape, nu am reuşit să ne adjudecăm victoria. Oricum, publicul spectator a fost cel care ne-a apreciat evoluţia ca fiind mai bună decât a celor din Piteşti. Vreau să menţionez că s-au remarcat Mădălina Bălănoiu, Luiza Dinu şi Claudia Sandu, iar Ioana Toma a fost foarte bună în apărare. Am avut trei seturi de excepţie în care am blocat tot ce a fost la fileu, după care, atât rezistenţa, cât şi vârsta mai mică a jucătoarelor au creat acel handicap. Partida a durat destul de mult, 113 minute, dar am făcut un spectacol deosebit. La final chiar i-am spus antrenoarei din Piteşti că le aşteptăm la Vâlcea, să le batem cu 3-0”, ne-a declarat Nicoleta Mărgărit. Pe parcursul meciului, au intrat în teren: Mădălina Bălănoiu, Simona Bîrzan, Luiza Dinu, Mirabela Duma, Ioana Toma, Andreea Turlea, Claudia Sandu şi Alexandra Ciucu.

Un incident neplăcut a umbrit evoluţia remarcabilă a vâlcencelor 

Toată bucuria jocului a fost umbrită de un incident petrecut la doar câteva secunde după încheierea meciului. Andreea Costache, una dintre voleibalistele echipei CET Govora – CNMB a fost puternic lovită în zona feţei cu o minge de handbal. Aceasta i-a creat contuzii în partea stângă a capului, mai exact, la tâmplă, ochi, maxilar şi nas. În urma impactului, sportiva şi-a pierdut cunoştinţa, urmând apoi să fie dusă cu salvarea de urgenţă la spitalul din Piteşti. „Noi credem că Andreea a fost lovită intenţionat, dar până acum, nu am putut afla cine a aruncat mingea. Am solicitat caseta video cu înregistrarea meciului, şi sperăm că poate incidentul a fost surprins de cameră. Le-am solicitat oficialilor să înscrie în foaia de arbitraj incidentul, deoarece s-a petrecut în timpul meciului. Din păcate, nu am avut un om de ordine căruia să i ne adresăm, pentru a face cât de cât o anchetă. Ca să nu mai spun că, tot noi, am fost apostrofaţi de antrenorul echipei de handbal, care urma să desfăşoare un meci după partida de Divizia A2. Mai că nu ne-au luat pe sus să ne arunce din sala de joc, deşi copilul era încă inconştient”, a precizat Nicoleta Mărgărit. Antrenoarea a afirmat că reprezentanţii echipei piteştene şi arbitrii s-au comportat foarte bine şi au fost alături de Andreea Costache, interesându-se constant de starea sportivei şi de modul în care decurg lucrurile. La spital au fost făcute investigaţiile de moment, însă, pentru că voleibalista era slăbită şi dorea să ajungă acasă cât mai repede, s-a decis să fie făcut controlul oftalmologic la Rm. Vâlcea. „Fiind surprinsă de lovitură, cred că eleva noastră a suferit şi un atac de panică în acel moment. Celelalte fete ar fi văzut pe cineva aruncând, însă adulţii din sală au spus că mingea a venit din altă direcţie. În acest moment, Andreea Costache nu prea vede cu ochiul stâng, iar după realizarea controlul oftalmologic, la 2-3 săptămâni vom face şi o tomografie computerizată, pentru că acum ar fi prea devreme. Fata a simţit doar că a lovit-o ceva şi i-a amorţit tot capul. Durerea este de înţeles, pentru că există contuzii, dar problema legată de ochi mi se pare mai delicată”, a declarat Nicoleta Mărgărit. 

Pe 17 noiembrie, cu CSM Lugoj 

Datorită faptului că sala de sport din Lugoj va fi ocupată cu urne de vot pentru alegerile prezidenţiale, s-a schimbat data disputării primului meci din retur, din 21, în 17 noiembrie. Astfel, voleibalistele de la CET Govora – CNMB vor întâlni din nou CSM Lugoj, echipa în faţa căreia au pierdut meciul lor de debut în Divizia A2. „E greu să credem că vom câştiga, dar după cum s-au comportat jucătoarele noastre la Piteşti şi ţinând cont de evoluţia pe care au avut-o în primul meci cu CSM Lugoj, nu cred că ar fi o surpriză să luăm măcar un set”, a încheiat antrenoarea. 

Nicoleta Mărgărit îşi doreşte victorii pe linie la junioare 

În cazul în care fetele vor avea o evoluţie bună în meciul cu CSM Lugoj, antrenorii Nicoleta şi Marius Mărgărit şi-au propus să ruleze întreaga echipă de junioare. Acest lucru are menirea de a le pregăti pe voleibaliste pentru partida de pe data de 22 noiembrie, când vor întâlni LPS Slatina, în ultima etapă din tur a Campionatului Naţional de junioare. „Vom disputa această partidă în deplasare. Sper să jucăm bine, pentru că aş vrea foarte mult să terminăm turul la junioare cu victorii pe linie”, a afirmat Nicoleta Mărgărit.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button