Administratie

Voica şi Vălimăreanu susţin că nu sunt vinovaţi pentru accidentele rutiere din judeţ

Deşi şoselele din Vâlcea au fost incluse în categoria celor mai periculoase din ţară, Poliţia Rutieră şi RAJDP-ul nu se grăbesc să le readucă la standardele prevăzute de lege. Cică nu sunt bani. Legislaţia în vigoare prevede că administratorul drumului public, cu avizul Poliţiei Rutiere, este obligat să instaleze indicatoare, să aplice marcaje pe drumurile publice şi să le menţină în stare corespunzătoare, o prevedere trecută cu vederea atât de conducerea RAJDP Vâlcea, de fapt de Consiliul Judeţean, cât şi de Poliţia Rutieră. Mai mult chiar, inspectorul adjunct al IPJ Vâlcea,  Ilie Voica, constată neregulile şi, în loc să le îndrepte, ridică din umeri, arătând cu degetul spre ceilalţi.
Ilie Voica, inspectorul adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, fostul şef al Poliţiei Rutiere, face raportări cu privire la nerespectarea legislaţiei dar refuză să-şi asume responsabilitatea nerespectării OUG 195/2002 privind instalarea indicatoarelor şi marcajelor pe drumurile publice. Fostul şef al poliţiei Rutiere a pasat pisica moartă doar în ograda RAJDP. Pentru a masca indolenţa, Voica a declarat că a luat măsuri împotriva RAJDP, ultima constând în aplicarea unei amenzi. Fostul şef al poliţiştilor rutieri a declarat că nu ştie nici data în care a dat amenda, nici suma. „Nu ştiu când am dat amenda, cu două luni în urmă, cred. Nu ştiu nici cuantumul, este mai puţin important pentru că nu acesta este scopul”, spunea Voica, după şedinţa Colegiului Prefectural de săptămâna trecută.
În fapt, amnezia lui Voica a fost provocată de inexistenţa amenzii. Nicolae Vălimăreanu, directorul RAJDP Vâlcea, a declarat că nu a primit nicio amendă din partea Poliţiei Rutiere pentru neexecutarea marcajelor. „Nu am primit nicio amendă, deocamdată cel puţin. Cât despre neexecutarea marcajelor şi a indicatoarelor, precizez că nu noi suntem vinovaţi. Am cerut mereu banii CJ pentru acest lucru şi ni s-a spus că nu sunt. Nu este rea voinţă nici partea noastră, nici din partea CJ. În momentul în care vom primi sumele necesare vom demara şi lucrările”, a precizat Vălimăreanu. Voica a declarat că SDN şi SPR Vâlcea efectuează controale comune, trimestrial, pentru verificarea stării de viabilitate a semnalizării rutiere pe arterele din judeţ, iar rezultatul nu este deloc pozitiv. „În cadrul acestor activităţi s-au verificat  marcajele rutiere şi exactitatea  amplasării  acestora. În cursul  anului 2010 şi până în prezent, au fost amplasate doar 593  indicatoare rutiere, din totalul de 751 achiziţionate anul acesta de S.D.N. Vâlcea. În primele trei trimestre s-a pus accent pe amplasarea indicatoarelor de avertizare şi restricţie, aproximativ 78% din total, pentru a preveni accidentele rutiere în rândurile participanţilor la trafic”, a precizat Voica.
Şi, dacă stăm prost la marcaje şi indicatoare, Ilie Voica a declarat că nu ar fi rău să mai facem trei sensuri giratorii, în afara oraşului, cu promisiunea că cele trei vor avea avizul Poliţiei Rutiere, nu ca cele şase sensuri giratorii din Râmnic, toate construite ilegal.
Primul ar fi la Bujoreni, al doilea la Budeşti, al treilea la Horezu.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button