Administratie

Primarul de la Budeşti a făcut un nou apel la cei care guvernează pe plan naţional şi judeţean

• Gheorghe Mirea a avertizat că, dacă nu primeşte cât mai curând cofinanţarea pentru baza sportivă, lucrările deja executate vor fi compromise

Gheorghe Mirea, primarul localităţii Budeşti, a făcut un nou apel la clasa politică şi în special la reprezentanţii partidelor care guvernează pe plan naţional sau judeţean, solicitându-le să-şi îndrepte privirea şi spre comunitatea sa.
Primarul Mirea a cerut din nou tratarea obiectivă a proiectelor depuse de autorităţile locale şi a recomandat să se elimine definitiv criteriile subiective de acordare a finanţărilor sau cofinanţărilor pentru investiţii. „Am depus un proiect pe Măsura 3.2.2 a PNDR şi ştiţi bine că ni s-a respins, pe criterii politice. L-am depus din nou, pe alt program, însă tare mi-e teamă că aceste practici ale celor care ne conduc vor face iarăşi ca demersurile noastre de atragere a fondurilor să fie blocate. Nu vreau să critic nici Guvernul PD-L, nici să mă cert cu domnul preşedinte Ion Cîlea, care este un om, zic eu, bine intenţionat. Dar haideţi să nu ne mai uităm doar la localităţile PD-L sau PSD şi să-i ajutăm şi pe amărâţii de liberali. Nu neapărat să-i ajutăm, ci să-i tratăm măcar egal. S-au dat fonduri, cofinanţări, pentru stadioane de fotbal care nici măcar nu au un proiect făcut, în timp ce noi avem lucrările avansate şi ne-ar mai trebui doar un mic sprijin pentru a termina investiţia. Sper că cei care au urechi să audă să ne ofere o mână de ajutor, pentru că, altfel, există riscul să se aleagă praful de toată munca noastră de până acum. Dacă nu vom continua, lucrările se vor deteriora. Noi am investit în acest obiectiv, cu puterile noaste, ale unei comune, 5 miliarde de lei, însă, Guvernul şi CJ aveau obligaţia să ne acorde o cofinanţare de 4,5 miliarde de lei vechi. Şi azi aşteptăm aceşti bani, prin Ordonanţa 7”, a avertizat Gheorghe Mirea.

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button