Liga IVLiga 6

Viitorul Mateești, în primele opt echipe ale județului în Cupa României Boromir!

Viitorul Mateești merge din bine în mai bine. În Cupa României Boromir a ajuns deja în sferturile competiției. Se află printre primele cele mai bune opt echipe. Sâmbătă, 24 februarie, de Dragobete, formația susținută de primarul Cosmin Anghelescu, vicele Cristi Deaconescu și Mihai Deaconescu a jucat la Iz. Rece (Vaideeni). Gazdele, cu moralul bun după ce eliminaseră deja o echipă de Liga a IV-a, pe AFC Băbeni, sperau să mai producă o surpriză. A fost un joc frumos. Montana (formație de Liga a VI-a) i-a dat o replică bună adversarei. Mateeștenii au deschis scorul în prima repriză, după o bâlbâială în careul advers, dar gazdele au rămas în joc. În ultimele 20 de minute au cedat. În minutul 70, trupa de Liga a IV-a și-a mărit avantajul din penalty. Pe final, oaspeții au profitat de încercările gazdelor de a reveni pe tabelă și au surprins pe contraatac. ”Suntem mulțumiți de prestația noastră din Cupa României. Așteptăm campionatul, unde sperăm să facem o figură frumoasă și să obținem cât mai multe rezultate pozitive. Avem și trei transferuri noi, jucători care ne vor ajuta în partea a doua a campionatului”, a declarat Cristi Dumitrescu, de la Montana Iz. Rece.

Înainte de joc, la Recea s-a ținut un moment de reculegere pentru un fost jucător al echipei, Răducu Ichim, care s-a stins din viață vremelnic, alături de soția și fiul acestora, de doar 7 anișori. Duminică se împlinesc două luni de la tragedia care a șocat și îndurerat întreaga comunitate din Vaideeni.

Revenind la joc, pentru Viitorul Mateești au marcat: Roșia, ”Bucă” Codin, Badi și Mateescu. Echipa pregătită de Leonard Donțu (Mady) așteaptă acum cu încredere returul Ligii a IV-a. În prima etapă din 2024 are trei puncte sigure. Ar fi trebuit să joace acasă, cu Mădulari, însă victoria va fi omologată la ”masa verde”, cu 3-0. Mădulari nu va mai continua în Liga a IV-a. Viitorul Mateești pregătește deja derby-ul local cu vecinii de peste deal, de la Alunu, din 9 martie, de ”Ziua Bărbatului”. Rămâne de văzut cărei formații îi vor intra mai bine cele 40-44 de pahare (cu licoare), în ziua celor 40 de mucenici.

Articole Similare

Back to top button