Acasă Liga III Viitorul Dăești a marcat la Rășinari într-o repriză cât pentru întreg meciul....

Viitorul Dăești a marcat la Rășinari într-o repriză cât pentru întreg meciul. Surprize mari în primul 11

865
0

Vineri după-amiază, Viitorul Dăești a întâlnit-o, în deplasare, pe FC Hermannstadt 2, penultima clasată. Și de această dată, la fel ca în meciul cu Minerul Costești, ”satelitul” a primit întăriri de la prima echipă. Oroian, Sîntean și nu numai s-au regăsit printre jucătorii pe care sibienii i-au avut în lot pentru acest duel.

Hermannstadt a încercat să obțină alte trei puncte din confruntarea cu vâlcenii, însă formația pregătită de Adi Popa, Marian Deaconescu și Cristi Munteanu a forțat din primul minut și a tăiat din start avântul gazdelor. Florin Costea a deschis scorul la Rășinari când adversarii nici nu se așezaseră bine în teren, în minutul 1. Până la pauză, dăeștenii au mai înscris de alte două ori, prin Georgescu (minutul 10) și Vasile (minutul 32). Gazdele au punctat o dată în prima parte, la 2-0 pentru Viitorul, din penalti. S-a intrat la vestiare la scorul de 3-1 în favoarea echipei vâlcene.

Staff-ul tehnic al grupării din Fedeleșoiu a surprins la Rășinari în alcătuirea primului 11. Mai mulți titulari au rămas pe bancă, nu au intrat din primul minut. Au avut statutul de rezerve căpitanul Lucian Iordache, Robert Pîrvu, portarul Alexandru Marinoiu și chiar antrenorul-jucător Adi Popa. Toți au intrat pe teren în partea secundă. În ultimele 45 de minute, sibienii au mai punctat o dată, tot din penalti. Ambele lovituri de pedeapsă le-a provocat Vlad Mocioacă, însă, per ansamblu, acesta a făcut un joc bun, nu i se poate reproșa nimic. La una dintre faze, i-a sărit mingea în mână. Partida s-a încheiat la scorul de 3-2 în favoarea echipei Viitorul Dăești, care a reușit să se păstreze până la final în avantaj deși în ultimele 10 minute a jucat în inferioritate numerică. Vasile a părăsit terenul accidentat. Dăeștenii făcuseră deja toate cele cinci schimbări. Nu a fost singura problemă medicală. În prima repriză a părăsit terenul și Cristi Munteanu, care, la fel ca și Octavian Vasile, a acuzat o întindere.

Succesul obținut la Rășinari urcă Dăeștiul, cel puțin până sâmbătă, 3 aprilie, pe locul 6 în serie. În etapa viitoare, Viitorul va întâlni, pe teren propriu, formația Jiul Petroșani.

Viitorul Dăești: Eftimie – Samson, Munteanu, Mocioacă, Roșianu, Rizea, Precup, Vasile, Georgescu, Neacșu, Costea. Au mai intrat: Bărbuți, Pîrvu, Adi Popa, Iordache și Preda.

FC Hermannstadt 2: Comăniciu – Oprișor, Stoian, Oșan, Iaru, Hanzu, Lascu, Popescu, Sîntean, Oroian, Șter.