Acasă Liga III Minerul a condus până în minutul 85 la Petroșani. Deznodământul… nefavorabil

Minerul a condus până în minutul 85 la Petroșani. Deznodământul… nefavorabil

593
0

Sâmbătă, 3 aprilie, Minerul Costești s-a deplasat la Petroșani, pentru întâlnirea cu Jiul, din localitate. Formația pregătită de Marius Vlădoi spera într-un rezultat bun, care să le redea încrederea elevilor săi. Lucrurile au mers bine până aproape de finalul jocului. Costești a început partida în jumătatea adversă de teren. Vâlcenii au fost primii la minge, au avut o posesie bună. Păun a amenințat pentru prima dată poarta gazdelor în apropiere de jumătatea reprizei. A marcat un gol turcesc. Mingea trimisă din flancul stâng s-a oprit în plasa laterală. Toate calculele ”minerilor” au fost date peste cap în minutul 37, când Zotică a fost eliminat. Cu trei-patru minute înainte, făcuse un fault la centrul terenului pentru care a fost sancționat cu galben. Nu a fost atent și undeva aproape de linia de margine a avut din nou o intervenție necontrolată. A primit al doilea avertisment și implicit cartonașul roșu și și-a lăsat echipa în inferioritatea numerică. În minutul 43, oaspeților le-a trecut glonțul pe la ureche. Matei a executat bine o lovitură liberă obținută la 20 de metri de poartă, lateral dreapta. ”Țețe” a respins balonul în față, însă, din fericire, gazdele au rămas până în punctul de la 11 metri, nu au urmărit balonul.

Imediat, în minutul 44, s-a deschis scorul pe stadionul din Petroșani. Vali Mihalcea a obținut o lovitură de pedeapsă. Hotărât, ”Dede” Trașcă a luat balonul și s-a îndreptat către punctul cu var. A înscris fără emoții, aducând Costeștiul în avantaj: 0-1.

La reluarea, Minerul a continuat să joace fără teamă, la același nivel, în ciuda omului în minus. Nu pentru mult timp. Gazdele au început să preseze din ce în ce mai mult și să se apropie de poarta lui Vlădoi. În minutul 60, au fost aproape de egalare. Vlădoi a ieșit pe minge, dar nu a reținut-o. Un jucător hunedorean a trimis peste el, însă Mario Diaconescu a respins balonul din apropiere de linia porții, evitând golul. În minutul 65, vâlcenii au avut șansa de a-și majora avantajul, după un corner. Mingea a fost trimisă cu capul de un jucător al echipei noastre puțin pe lângă bara laterală. Costești s-a păstrat în avantaj până în minutul 85. ”Țețe” a fost învins cu un șut de la marginea careului, din poziție centrală: 1-1.

”Minerii” nu au putut păstra nici egalul. În minutul 90, Jiul a obținut o lovitură liberă în apropierea linie de margine, lateral stânga. Mazilu a fost implicat în fază și a protestat la decizia arbitrului Roxana Recorean. S-a centrat în 6 metri și de aici a ieșit golul de 2-1 al gazdelor, care a și pus punct meciului, deși au mai fost câteva minute bune de prelungiri.

Astfel s-a scris istoria celui de-al 10-lea meci pierdut de Minerul Costești, formație care rămâne pe ultimul loc în Seria a VII-a a Ligii a III-a. Probabil că soarta întâlnirii ar fi fost alta dacă nu ar fi apărut acea eliminare, înainte de pauză. Deși acum situația a fost diferită (a jucat aproape 55 de minute cu un om mai puțin), statistic vorbind, este al patrulea meci consecutiv pe care Minerul îl pierde în partea secundă, după o primă repriză bună. Cu Șelimbăr a fost 0-0 la pauză, iar primul gol al oaspeților a venit în minutul 71, la Tg. Cărbunești, după 0-0 la pauză, Costești a primit gol în debutul părții secunde și nu a mai reușit să egaleze deși a jucat 35 de minute în superioritate numerică, cu Hermannstadt a avut 2-0 (2-1 la pauză) și a pierdut cu 4-2, iar acum, deși a condus cu 1-0, a pierdut cu 2-1.

În etapa viitoare, Costești va juca, pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie, cea de-a doua clasată.