Alte sporturi

Victorii pe bandă rulantă pentru tenismenele de la CSŞ Chimia

* echipa antrenată de Mihaela Truşcă ocupă primul loc în Divizia A 

La mijlocul lunii noiembrie, echipa de tenis de masă a Clubului Sportiv Şcolar Chimia Rm. Vâlcea, antrenată de Mihaela Truşcă, a participat la cea de-a treia etapă din cadrul primei faze a Diviziei A. Turneul a avut loc la Slatina, de unde tinerele tenismene vâlcene au reuşit să se întoarcă acasă cu trei victorii: 9-4 cu Pajura Bucureşti, 9-1 cu CSŞ Rm. Sărat şi 9-7 cu CSŞ Slatina, organizatoarea turneului. Aşa cum se observă, ultimul joc, cel disputat în compania echipei gazdă, a fost şi cel mai echilibrat, însă, mobilizându-se exemplar, fetele pregătite de profesoara Mihaela Truşcă au reuşit până la urmă să se impună.

„Echipa Clubului Sportiv Şcolar Chimia Rm. Vâlcea a câştigat toate meciurile la turneul de la Slatina şi e aproape calificată în prima grupă valorică a Diviziei A, adică în primele şase din ţară la acest nivel competiţional. Acesta a fost de altfel şi obiectivul pe care l-am fixat la începutul sezonului. Ne mai trebuie o singură victorie – cu CSŞ Rm. Sărat, de exemplu (în faţa căreia, în opinia mea, e cam greu de crezut că vom pierde) – iar dacă o vom obţine vom avea asigurată prezenţa în primele şase locuri din Divizia A”, s-a exprimat antrenoarea Mihaela Truşcă. 

Următorul turneu, pe 12-13 decembrie, în Capitală

După desfăşurarea primelor trei turnee, echipa CS Chimia Rm. Vâlcea se află pe prima poziţie în ierarhia seriei din care face parte în Divizia A – cu 7 victorii în cont – şi este calificată în proporţie de 95 la sută în prima grupă valorică, aferentă locurilor 1-6. Poziţiile următoare în clasamentul seriei din care face parte echipa noastră sunt ocupate de Pajura Bucureşti (5 victorii), CSŞ Slatina (4) şi CSŞ Rm. Sărat (2).

Următoarea etapă va avea loc pe 12-13 decembrie, în Capitală, în organizarea clubului Pajura Bucureşti, acolo unde cele patru echipe se vor întâlni pentru ultima oară în acest sezon. Vor urma apoi meciurile din a doua fază a competiţiei, decisivă pentru promovarea în Superligă, acolo unde echipa vâlceană ar putea reveni după cinci ani. 

Anca Georgescu s-a întors la vechea dragoste

În afara celor trei victorii obţinute de fetele de la CSŞ Chimia, turneul de la Slatina a mai consemnat o premieră pentru gruparea vâlceană. După o lungă perioadă de absenţă, a revenit în echipa antrenată de Mihaela Truşcă una dintre jucătoarele vechi şi experimentate, Anca Georgescu, care a făcut parte, alături de Anemarie Achim şi Carmen Drăcea, din „formula de aur”, care a reuşit o promovare istorică, în 2005, în Superliga feminină de tenis de masă. „Nu a mai jucat tenis de mult timp, dar a dovedit că şi în aceste condiţii, cu puţină pregătire, poate să ne dea o mână importantă de ajutor. Prin evoluţiile sale a contribuit decisiv la victoriile obţinute la turneul de la Slatina. O vom folosi fără îndoială şi la următoarea întrecere, din Capitală”, a explicat antrenoarea de la CSŞ Chimia.

În afara Ancăi Georgescu, la turneul de la Slatina, pentru echipa vâlceană au mai evoluat Larisa Ghişoiu şi Mădălina Avram, dar şi… Mihaela Truşcă, însă numai în proba de dublu. 

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button