Diverse

Viborg HK – Oltchim Rm. Vâlcea

oltchimfaza„Galacticele” invadează Danemarca

* prima manşă a finalei Ligii Campionilor se joacă sâmbătă, 8 mai, de la ora 17.15 (ora României), la Herning

Ca niciodată, calculele specialiştilor, care indicau drept principale favorite la câştigarea Ligii Campionilor în acest sezon echipele Viborg HK şi Oltchim Rm. Vâlcea, s-au confirmat. Cele două grupări se vor înfrunta în marea finală a competiţiei, care va avea loc în dublă manşă, pe 8 şi 15 mai.
Danezele de la Viborg, deţinătoarele en-titre ale trofeului, sunt cotate în continuare cu prima şansă la câştigarea Ligii Campionilor şi în acest an, la fel ca şi înainte de start.

Radu Voina: „Fetele pot realiza o performanţă şi mai mare!”

Chiar dacă gruparea vâlceană este prezentă în premieră în finala Ligii Campionilor, antrenorul Radu Voina nu se teme că elevele sale vor claca. Dimpotrivă, prin prisma valorii jucătoarelor pe care Oltchim le are în lot, reputatul tehnician are încredere că performanţa poate fi şi mai mare. „Fetele sunt conştiente că în două meciuri totul e posibil. Se vor înfrunta două echipe sensibil egale din punct de vedere valoric, aşa că nu prea trebuie să le mai spunem nimic în plus jucătoarelor noastre, mai ales că îşi cunosc foarte bine adversarele din confruntările precedente. Toate elevele mele sunt foarte dornice să realizeze o mare performanţă, pe care personal cred că au făcut-o deja, în momentul în care s-au calificat în finală. Totuşi, în cazul în care vor şi câştiga trofeul Ligii Campionilor, atunci aceasta va fi cu adevărat cea mai preţioasă amintire din cariera lor”, a menţionat Voina.

Ambele echipe au recuperat jucătoarele indisponibile

* Viborg o poate folosi pe Grit Jurack, iar Oltchim se va baza pe serviciile Valentinei Ardean 

Oltchim Rm. Vâlcea şi Viborg HK abordează meciurile din finala Ligii Campionilor cu loturile complete după ce jucătoarele indisponibile până acum în actualul sezon s-au refăcut la timp. Astfel, echipa daneză a recuperat-o pe nemţoaica Grit Jurack, care a devenit mămică la începutul anului 2010, dar şi pe Anja Althaus, accidentată grav chiar în meciul tur cu Oltchim din Sala Traian, după o ciocnire violentă cu Patricia Vizitiu. În tabăra vâlceană, de departe, cea mai importantă „piesă” recuperată de medici este Valentina Ardean. Extrema Oltchim-ului joacă din nou handbal după mai mult de cinci luni de absenţă, mai precis după meciul cu Zvezda Zvenigorod din Liga Campionilor, care a avut loc pe 1 noiembrie 2009. Altfel, în finală, Oltchim se va putea baza şi pe serviciile Ramonei Maier, care nu a evoluat în „dubla” cu Audi ETO Gyor din semifinale.
 
Se înfruntă cele mai bogate echipe din Europa

Dincolo de duelul din teren, confruntarea dintre Viborg şi Oltchim va fi şi una de ordin financiar. Este binecunoscut faptul că formaţia daneză este considerată cea mai bogată echipă de handbal feminin din lume, care dispune de un buget anual de 5 milioane de euro. De cealaltă parte, gruparea vâlceană beneficiază doar de jumătate din această sumă.
Aşa cum era normal, Viborg are în lot nu mai puţin de 15 „straniere”, cele mai cunoscute fiind, fără îndoială, surorile norvegiene Katrine Lunde-Haraldsen (portar) şi Kristine Lunde-Borgersen (inter), campioane olimpice şi europene, muntenegreanca Bojana Popovic, cea mai bine plătită handbalistă din lume, cu un contract de 290.000 de euro pe sezon, dar şi românca Cristina Vărzaru.
Antrenorul Radu Voina are încredere însă că din punct de vedere sportiv nu va prima doar banul, ci ambiţia. „Probabil că bogăţia nu-şi spune întotdeauna cuvântul pe teren, acolo primează ambiţia, dorinţa, putinţa şi forţa de a învinge”, a mărturisit tehnicianul Oltchim-ului.

Liga Campionilor, campionatul mondial al cluburilor

* dacă va cuceri trofeul, Oltchim va deveni cel mai titrat club din lume în acest sezon

Oltchim Rm. Vâlcea are şansa unică de a intra definitiv în istoria handbalului mondial în cazul în care va triumfa în finala cu Viborg HK. Câştigarea Ligii Campionilor de către echipa română ar valora practic cât un titlu mondial la nivel de cluburi, atâta timp cât doar Europa deţine supremaţia pe plan internaţional. Aşa cum se cunoaşte, pe continentul nostru sunt angrenate cele mai puternice grupări de handbal, precum şi cele mai valoroase jucătoare.

Doi sârbi arbitrează prima manşă

Prima manşă a aprigei bătălii dintre campioanele Danemarcei şi României se va derula la finele săptămânii, mai întâi pe terenul echipei nordice. Meciul va avea loc sâmbătă, 8 mai, de la ora 17.15 (ora României), la Herning (şi nu la Viborg), într-o sală cu o capacitate de 12.000 de locuri. Partida va fi transmisă în direct şi pe canalul de televiziune Pro TV.
Meciul Viborg – Oltchim va fi condus de arbitrii sârbi Nenad Nikolic şi Dusan Stojkovic. Delegaţi din partea EHF vor fi Peter Hansson (Suedia) şi Alenka Cuderman (Slovenia). Dată fiind amploarea unui asemenea eveniment, Federaţia Europeană de Handbal va mai trimite în plus, în Danemarca, un supervizor: Frantisek Taborsky (Cehia) – membru al Comisiei de Competiţii a EHF.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button