Diverse

Oltchim, umilită în Danemarca

* echipa antrenată de Radu Voina a pierdut categoric prima manşă a finalei Ligii Campionilor, fiind învinsă de deţinătoara trofeului, Viborg HK, cu scorul de 28-21

Calificată în premieră în ultimul act al Ligii Campionilor, Oltchim Rm. Vâlcea s-a făcut de râs în prima manşă a finalei, fiind învinsă categoric în deplasare, de puternica grupare daneză Viborg HK, nimeni alta decât deţinătoarea en-titre a trofeului. Echipa antrenată de tânărul şi ambiţiosul tehnician Jakob Vestergaard s-a impus chiar mai clar decât o arată scorul final (28-21) şi are 90 la sută şanse să-şi păstreze supremaţia pe plan european pentru cel puţin încă un sezon.

Echilibru doar în primul sfert de oră

Oltchim a contat în joc doar în primul sfert de oră al partidei, atunci când a avut în permenanţă un gol în plus pe tabela de marcaj. Din momentul în care a preluat însă conducerea (8-7 în minutul 17), Viborg n-a mai putut fi oprită. Danezele s-au desprins rapid la trei goluri, diferenţă care s-a consemnat şi la pauza meciului (14-11).
Repriza secundă a fost şi mai dezastruoasă pentru vâlcence, care au acuzat din plin şocul prezenţei într-o finală de o asemenea anvergură. Viborg s-a distanţat la 20-13 în minutul 39, după patru goluri senzaţionale marcate de Bojana Popovic, cea mai bine plătită jucătoare din handbalul feminin european.

Diferenţa maximă: 28-18 în minutul 55

„Galacticele” au avut totuşi şansa să echilibreze situaţia, în urma unei duble eliminări în tabăra daneză (Rikke Skov, Gorica Acimovic) şi s-au apropiat la 20-16 în minutul 44. Elevele lui Vestergaard au apăsat însă din nou pe acceleraţie şi au atins diferenţa maximă în minutul 55, atunci când s-au detaşat la 10 goluri: 28-18! Pe final, Viborg a jucat mai mult la trecerea timpului, iar acest lucru le-a permis vâlcencelor să înscrie de trei ori şi să reducă astfel din handicap (28-21). În urma acestui rezultat, Oltchim mai păstrează de doi bani speranţă că la Bucureşti va reuşi să întoarcă soarta finalei şi să-şi adjudece trofeul!
Cristina Neagu şi Ionela Stanca au fost cele mai prolifice handbaliste de la Oltchim în Danemarca, fiecare înscriind de câte şase ori. Au mai marcat pentru echipa vâlceană: Narcisa Lecuşanu (3 goluri), Ramona Maier (2), Adriana Nechita (2), Iulia Puşcaşu (1) şi Patricia Vizitiu (1). De la Viborg, s-au remarcat în mod special „stranierele” Bojana Popovic (9 goluri), Cristina Vărzaru (6) şi Grit Jurack (5).

Paula Ungureanu a salvat onoarea vâlcencelor

Jocul prestat de Oltchim pe parcursul partidei din Danemarca a cam lăsat de dorit, multe handbaliste evoluând mult sub aşteptări. Singura jucătoare care s-a ridicat la pretenţiile unei asemenea confruntări a fost Paula Ungureanu. Dacă şi portarul Oltchim-ului ar fi prins o zi proastă la Herning, cu siguranţă că echipa vâlceană s-ar fi întors în genunchi din Danemarca!

Radu Voina: „Am jucat ca nişte domnişoare!”

La finele partidei din Danemarca, antrenorul Radu Voina şi-a acuzat jucătoarele de lipsă de combativitate, declarând că acestea au evoluat superficial. „Din păcate, am tratat faza de apărare ca nişte domnişoare! Era necesar ca la un meci de o asemenea anvergură să jucăm «la rupere», în sensul pozitiv al cuvântului, să nu le lăsăm adversarelor şansa de a controla mingea. La Bucureşti, în ciuda rezultatului din tur, ne vom bate pentru victorie şi vom încerca să terminăm cu fruntea sus acest sezon. Trebuie să ne recompensăm cumva în faţa suporterilor care au traversat jumătate din continent pentru a ne susţine în Danemarca”, a spus Voina.

Manşa secundă se joacă la Bucureşti

Returul finalei Ligii Campionilor va avea loc sâmbătă, 15 mai, de la ora 20.45, la Bucureşti, în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, şi va fi transmis, de asemenea, în direct, pe postul de televiziune Pro TV. Peste 5000 de suporteri români şi 14 jucătoare vâlcene vor încerca imposibilul săptămâna viitoare: să răstoarne avantajul de 7 goluri luat de Viborg HK în meciul tur din Danemarca.

Articole Similare

One Comment

  1. Cu Berbecaru pe banca tot 7 luam. Voina n-a inteles nimic din acest meci, Stanca a jucat excelent pana in min 20 dar a fost schimbata cu Manea care a prins o zi nefasta. Ainsistat in ultimele 15 minute cu Luca si Meirosu care nu mai pot duce faza de atac intr-o finala de CL. Poate s-a gresit si cu alcatuirea lotului insensul ca in locul lui Meirosu( care nu poate duce un meci de asa duritate) trebuia luata Pitpalova sau Ardean

Lasă un răspuns

Back to top button