Diverse

VIBORG HK – OLTCHIM RM. VÂLCEA 33-26

oltchim fazaAvanpremieră pentru finală

* sâmbăta trecută, campioanele Danemarcei şi României s-au întâlnit într-un meci care nu mai avea însă nicio miză

Considerate de toţi specialiştii din handbalul feminin european drept principalele favorite la câştigarea Ligii Campionilor în acest sezon, Viborg HK şi Oltchim Rm. Vâlcea s-au înfruntat sâmbăta trecută, în Danemarca, într-o partidă care nu mai avea însă nicio miză. Cele două echipe erau calificate deja în semifinalele competiţiei, iar trupa antrenată de Radu Voina şi Aurelian Roşca, chiar dacă ar fi fost înfrântă, nu ar mai fi avut cum să piardă primul loc în Grupa a II-a Principală.

Oltchim a rezistat iureşului nordic în prima repriză

Aşa cum era de aşteptat, Viborg a condus ostilităţile pe teren încă din primele minute de joc. Chiar dacă meciul nu mai avea decât aspectul unei partide amicale, campioana Danemarcei a arătat o poftă deosebită de joc, parcă şi din dorinţa de a-şi lua revanşa după eşecul la limită suferit în faţa Oltchim-ului în Sala Traian (26-27). Danezele au jucat adesea şi la spectacol, înscriind de câteva ori în urma unor „aeriene” foarte bine lucrate la antrenamente. Cu Bojana Popovic şi Cristina Vărzaru în zi de graţie, Viborg s-a desprins la 10-5 în minutul 13, însă vâlcencele au reuşit să revină în joc fiind ajutate şi de intervenţiile extraordinare ale portarului Paula Ungureanu. Astfel, danezele nu mai aveau decât o „boabă” în plus în minutul 21 (12-11), însă până la urmă au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri: 17-15. 

Danezele au făcut diferenţa în ultimele 10 minute de joc

În repriza secundă, Viborg s-a desprins la 22-18 în minutul 39, dar a urmat o perioadă fastă a Oltchim-ului care a egalat situaţia pe tabela de marcaj pentru prima şi singura oară (22-22 în minutul 43). Danezele au apăsat iarăşi pe acceleraţie şi s-au desprins la 25-22, ultima dată când echipa vâlceană a mai emis pretenţii fiind în minutul 50, atunci când scorul nordicele aveau un avantaj minim (26-25). Oltchim a picat total în ultimele 10 minute, a încasat gol după gol şi a pierdut la 7 „lungimi” un meci despre care se spune deja că a fost de fapt o avanpremieră a unei posibile finale. Au marcat pentru Oltchim: Ionela Stanca (6 goluri), Patricia Vizitiu (4), Roxana Gatzel-Han (3), Oana Manea (3), Narcisa Lecuşanu (3), Adriana Nechita (2), Adina Fiera (2), Regina Shymkute (2) şi Iulia Puşcaşu (1). De la Viborg, s-au remarcat în mod deosebit din punct de vedere al eficacităţii muntenegreanca Bojana Popovic şi românca Cristina Vărzaru, fiecare înscriind câte 10 goluri.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button