Diverse

Radu Voina şi-a menajat două piese de bază

* Cristina Neagu şi Ramona Maier nu au făcut deplasarea în Danemarca 

Din dorinţa de a nu risca vreo accidentare nedorită, antrenorul Radu Voina şi-a permis să opereze câteva modificări în lotul pe care Oltchim l-a deplasat în Danemarca. Două dintre liderele echipei vâlcene, Cristina Neagu şi Ramona Maier, au rămas astfel în ţară, fiind menajate pentru meciurile viitoare din Liga Campionilor.

Pe de altă parte, faţă de partidele anterioare, Voina a mizat pe Mihaela Smedescu pentru rolul de rezervă a Paulei Ungureanu, celălalt portar (Talida Tolnai) nefăcând deplasarea la Viborg. De această dată, pentru Oltchim au evoluat însă şi jucătoare care au prins mai puţine minute în actuala stagiune a Ligii Campionilor, precum Roxana Gatzel-Han, Regina Shymkute sau Olga Vaschuk. Singurele nefolosite în acest meci fără miză au fost unguroaica Gabriella Szucs şi ucraineanca Anastasiya Pidpalova, care nici măcar nu s-au regăsit în delegaţia care a plecat în Danemarca. De partea cealaltă, aşa cum a motivat românca Cristina Vărzaru, Viborg nu şi-a putut permite să menajeze pe nimeni pentru că lotul campioanei en-titre a Europei este deosebit de redus din punct de vedere numeric, mai multe jucătoare fiind indisponibile. 

Echipa vâlceană a suferit primul eşec în Danemarca

* în precedentele două meciuri, campioana României reuşise să se impună (31-29 în sezonul 2007-2008) sau măcar să facă egal (21-21 în sezonul 2008-2009) 

Oltchim a suferit primul eşec în deplasare în faţa lui Viborg din ultimii trei ani. În precedentele două deplasări, campioana României reuşise să se impună (31-29 în sezonul 2007-2008) sau măcar să facă egal (21-21 în sezonul 2008-2009). Vâlcencele au însă „circumstanţe atenuante”, meciul părând încă de la început ca un calvar pentru Oltchim, nevoită să facă o deplasare lungă şi până la urmă inutilă, deoarece nu mai avea nici un efect pentru configuraţia clasamentului.

• Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button