Acasă Diverse Valorile nu se uită! Eugen Vătăşescu, invitat de marcă al miliardarului Ion...

Valorile nu se uită! Eugen Vătăşescu, invitat de marcă al miliardarului Ion Ţiriac la un eveniment sportiv

151
0

Fundaţia Olimpică Română a lansat, săptămâna aceasta, programul Tennis Summer Camp 2021, prin intermediul căruia se vor organiza cursuri de tenis gratuite pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani. Acestea se desfăşoară în cadrul Complexului Sportiv ”Ion Ţiriac”. Cursurile au loc între 10 iulie şi 25 august. Iniţiatorii şi sponsorii programului au anunţat că toţi copiii care vor participa la cursuri vor primi rachete şi mingi şi vor avea toate condiţiile pentru a îndrăgi şi practica sportul alb.

La evenimentul de la Bucureşti a fost prezent şi cel mai mai în vârstă antrenor de tenis din România, vâlceanul Eugen Vătăşescu. Originar din Craiova, acesta locuieşte la Rm. Vâlcea încă din anul 1952. A pus racheta în mâna câtorva sute de tineri, a pus bazele amenajării unor terenuri de tenis la poalele Capelei. Valoarea inestimabilă este recunoscută chiar şi de titanii tenisului de câmp românesc, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, alături de care s-a intersectat de multe ori în prodigioasa carieră sportivă. Năstase, Ţiriac şi George Cosac s-au bucurat de revederea cu Eugen Vătăşescu la Tennis Summer Camp 2021 şi nu au lăsat ca aceasta să treacă neobservată.

”Îl avem pe colegul ăsta mai tânăr al lui Năstase, care are 100 de ani. La Vâlcea sunt 4 terenuri, La Braşov 6 sau 10. Dar nu avem centre regionale. Terminăm cu pandemia asta să putem face selecţii”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit Prosport. Lui Eugen Vătăşescu i-a fost pregătit, cu ocazia prezenţei la Bucureşti, şi un tort special, în formă de teren de tenis, cu mingi şi rachetă, pe care era înscripţionată şi vârsta acestuia: 100 de ani.

”Prezenţi la acest eveniment au fost domnii Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi George Cosac, care au oferit şi primele sfaturi micuţilor prezenţi. Surpriza evenimentului a fost prezenţa d-lui Eugen Vatasescu, cel mai în vârstă antrenor de tenis din România, care va împlini în octombrie venerabila vârsta de 101 ani. Copiii prezenţi în număr mare au primit poveţe utile în ale tenisului de la cei mai în măsură să le ofere. Sperăm ca acest program să aibă un real succes şi tot mai mulţi copii să fie atraşi de sportul alb!”, a transmis şi Fundaţia Olimpică Română, legat de Tennis Summer Camp. La lansarea programului a mai fost prezent şi un fost fotbalist, din Naţionala României, Bogdan Stelea, care va încerca să urmeze exemplul de la tenis şi la fotbal.
(FOTO: Fundaţia Olimpică Română)