Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Valentin Iliescu începe să facă zile fripte vechii gărzi din PD-L

valentin iliescuDe câteva săptămâni, Valentin Iliescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, încearcă să-şi facă loc în organizaţia de la Vâlcea a PD-L, să-şi găsească prieteni, aliaţi, dorind parcă să înceapă un proiect politic într-o viziune agreată de conducerea centrală a partidului, dar cu participarea forţelor de la baza partidului.

Această abordare i-a deranjat teribil pe democrat-liberalii obişnuiţi să ia decizii la nivel judeţean. Simţind că „intrusul” este pe care să le fure teritoriul, unii dintre ei l-au luat imediat în vizor pe Iliescu, căutând să afle inclusiv prin intermediul ziariştilor ce urmăreşte acesta de fapt: funcţii, control economic sau altceva?

A început să le deschidă foarte multe uşi primarilor PD-L

Fără doar şi poate, Valentin Iliescu n-a venit degeaba la Vâlcea, iar obiectivul său este unul cât se poate de serios. După părerea multora, ministrul are toate şansele să-şi atingă ţintele, oricare ar fi acestea. De curând, acesta a promis câtorva primari PD-L lucruri pe care nimeni nu credea că le va putea realiza. Spre exemplu, la Goleşti, a spus că va aduce bani pentru modernizarea drumului spre Poeni, pe o lungime de aproximativ 4 kilometri. Fiind vorba de un efort financiar foarte mare, aproape 30 de miliarde de lei vechi, pedeliştii din vechea gardă de la Vâlcea s-au îndoit de puterea lui Valentin Iliescu. Se pare însă că au venit deja primele 6 miliarde de lei, lucrările au început, fiind executate de către firma Ralunic, una dintre cele mai bine înfipte societăţi de construcţii din Râmnic. Cu această ocazie, Valentin Iliescu le-a făcut colegilor de la Vâlcea o mică demonstraţie de forţă, arătându-le nu numai că poate deschide multe uşi la Bucureşti, că poate debloca fonduri pentru anumite investiţii, ci şi că are ambiţia şi determinarea care îi trebuie unui lider dispus să se bată pentru organizaţia sa.

Potrivit zvonurilor, vânează şefia organizaţiei şi preşedinţia CJV

Mai putem bănui că Valentin Iliescu nu a venit tocmai pe filiera Băsescu-Udrea. Intuim acest lucru din cauza criticilor voalate aduse de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul celor care au condus până acum organizaţia de la Vâlcea. Dacă despre senatorul Dorel Jurcan şi alţi seniori din filială nu are o părere prea strălucită, atunci când se referă la „lupii tineri”, Iliescu are numai cuvinte de laudă. Ca şi ministrul Vasile Blaga, acesta vorbeşte numai la superlativ despre primarul Romeo Rădulescu, văzut mai nou ca o posibilă soluţie de moment pentru preşedinţia PD-L Vâlcea. Asta, sigur, dacă Valentin Iliescu nu demonstrează foarte repede ceea ce are de demonstrat şi îşi ridică premiile, care se presupune că ar fi atât şefia PD-L Vâlcea, cât şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Acest scenariu ne face să credem că şi pe Romulus Bulacu l-ar putea aştepta zile fripte din cauza planurilor pregătite în laboratoarele din Capitală ale partidului de guvernământ.

Nici pedeliştii autentici nu stau cu mâinile în sân

Mai mult decât atât, suntem convinşi că vicepreşedintele CJV a simţit ceva suspect, motiv pentru care, în urmă cu mai bine de o săptămână, acesta a şi dat presei o declaraţie ce părea oarecum critică la adresa primarului Râmnicului, Romeo Rădulescu, dar şi a liderilor centrali ai PD-L. „Romeo Rădulescu poate candida, oricine este liber să intre în competiţie, dar nu cred că cineva de la centru poate alege preşedintele la Vâlcea. Evident că membrii, delegaţii pot fi influenţaţi, dar nu vor putea alţii să decidă în locul lor. Dacă voi intra în cursă, competiţia va fi una de bun simţ, fără atacuri murdare, pentru că nu este cazul şi sunt sigur că şi colegii mei vor proceda la fel”, declara Romulus Bulacu, referindu-se la apropiata competiţie internă.
Înainte ca Valentin Iliescu să devină foarte activ şi să cucerească mai multe fronturi foarte importante, se credea că, în PD-L Vâlcea, s-a făcut pace, senatorul Dorel Jurcan fiind lăsat în continuare în fruntea organizaţiei, iar lui Romulus Bulacu promiţându-i-se postura de candidat la funcţia de preşedinte al CJ, în perspectiva alegerilor locale din iunie 2012.

Articole Similare

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button