Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Social

Val de calamităţi în peste 10 localităţi vâlcene

Precipitaţiile din ultima perioadă, dar şi încălzirea bruscă a vremii sunt câteva dintre motivele care au condus la noi alunecări de teren în mai multe comune din judeţul Vâlcea.

În timp ce Guvernul amăgeşte primarii cu alocarea unor fonduri pentru reabilitarea obiectivelor distruse de alunecările precedente, dar şi pentru gospodăriile aflate în continuare în pericol, noii sinistraţi încearcă să îşi găsească singuri un loc unde să stea până la rezolvarea situaţiei. În prezent, două locuinţe din comuna Costeşti sunt în pericol din cauza unei alunecări de teren, în timp ce în comuna Dăeşti pârâul Valea Satului a produs o eroziune pe malul drept, ducând la prăbuşirea platformei drumului sătesc pe o lungime de circa cinci metri. Aici, accesul mijloacelor de transport este imposibil, opt familii fiind practic izolate de restul lumii. Fenomenul pune în pericol, totodată, alimentarea cu energie electrică şi apă potabilă a gospodăriilor din zonă. De asemenea, mai multe drumuri din comuna Glăvile sunt serios afectate de alunecările de teren, punând în pericol circulaţia rutieră. Drumurile din comuna Lungeşti, Măciuca şi Goleşti sunt şi ele afectate şi există riscul ca mai multe familii să rămână izolate. Comunele Laloşu, Milcoiu, Olanu, Roeşti, Stoeneşti şi Tomşani completează lista localităţilor afectate de alunecările de teren, primarii acestora făcând de câteva zile apeluri disperate după ajutor la autorităţile judeţene şi centrale.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button