Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Social

Lipsă de solidaritate în învăţământ,

Profesorii vâlceni au mimat greva

Cadrele didactice au dat înapoi exact în ziua în care ar fi trebuit să tragă un semnal de alarmă şi să dea dovadă de solidaritate. Deşi greva fusese anunţată cu surle şi trâmbiţe de către sindicalişti, atunci când a venit timpul să protesteze, profesorii s-au răzgândit brusc.

Mai puţin de 10 % dintre membrii celui mai mare sindicat din învăţământul vâlcean au fost în grevă săptămâna trecută. Lucian Marinescu, lider FSLI Vâlcea, s-a trezit că profesorii renunţă la grevă cu doar câteva minute înainte de începerea orelor. Aşa se face că, din cei peste 4 000 de profesori afiliaţi la FSLI, doar 300 au refuzat să predea în data de 23 aprilie. Oficial, Lucian Marinescu a motivat că profesorii se pregătesc pentru protestele de la începutul lunii martie. În realitate, mai mulţi membri de sindicat şi-au depus în ziua grevei cereri de înscriere în Sindicatul Spiru Haret, nemulţumiţi fiind de activitatea conducătorilor FSLI. Lucrurile au stat cu totul altfel în ceea ce-i priveşte pe cei 900 de profesori vâlceni din Sindicatul Spiru Haret. „Noi am avut 24 din 32 de şcoli în grevă. Peste 70 % dintre colegii noştri au fost în grevă. În cazul în care ministrul Daniel Funeriu nu vrea să vorbească cu noi, vom continua cu protestele. Noi ne rezervăm dreptul ca, la nivelul judeţului, să avem acţiuni proprii, iar în mai să recurgem la mitinguri, pichetări – care nu sunt incluse în calendarul protestelor. Nu este exclus să boicotăm chiar acea teză de la sfârşitul clasei a VIII-a”, a anunţat sindicalistul Florin Popa. În timp ce cadrele didactice de la Colegiul Mircea cel Bătrân nu au intrat la ore săptămâna trecută, pentru profesorii de la Colegiul Alexandru Lahovari, acolo unde predă matematică şefa Inspectoratului Şcolar, Gabriela Ene, a fost o zi obişnuită. Aceştia au intrat la ore, au ascultat şi au pus note în catalog. Inspectorul şef Gabriela Ene a negat că ar fi influenţat în vreun fel decizia colegilor de la Colegiul Lahovari.

Irina Rîpan

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button