Politica

V.A.I. s-a băgat din nou în seamă la deschiderea anului şcolar

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, democrat-liberalul Valentin Iliescu a participat, ieri, incognito, la festivităţile de deschidere a anului şcolar de la Şcoala nr.9 din Ostroveni, cu toate că ministrul Daniel Funeriu a interzis politizarea acestui eveniment.
Se pare că ministrul Educaţiei nu suportă festivităţile deschidere, în special mesajele electorale lansate de politicieni, drept pentru care a transmis inspectoratelor şcolare, printr-o notă, ca durata festivităţilor să fie redusă la cel mult o jumătate de oră. Iniţial, Funeriu anulase aceste evenimente, dar a revenit asupra acestei decizii la reacţia profesorilor şi a părinţilor de „boboci”.
Aflat în cursa pentru un viitor post de parlamentar de Vâlcea, Iliescu a trecut cu vederea ordinul ministrului pedelist şi s-a grăbit să-şi facă campanie electorală într-una din şcolile mai puţin vizibile, dar cu număr mare de elevi. După festivităţile din Ostroveni, Iliescu a plecat la Drăgăşani, în acelaşi scop. Profesorii şi liderii de sindicat prezenţi au reacţionat pozitiv, chiar dacă la nivel naţional se hotărâse boicotarea politicienilor.
Foamea de imagine a secretarului de stat este atât de mare încât vânează toate acţiunile desfăşurate pe teritoriul judeţului, de la inaugurări de poduri şi podeţe, la sărbători populare, unde se transformă brusc în paharnicul întregii comunităţii.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button