Politica

Reprezentanţii Guvernului bagă spaima în primari

Petre Ungureanu a băgat spaima în primarii vâlceni. Săptămâna trecută, prefectul i-a invitat să participe la şedinţa Colegiului Prefectural, în calitatea de invitaţi, dar şi la o întâlnire pe probleme de mediu. Acuzaţiile mai mult sau mai puţin fondate lansate de prefect la adresa primarilor i-a lăsat pe aceştia fără grai, dar le-a deschis apetitul de a vota orice act propus de acesta, chiar dacă nu aveau dreptul.
Primarul localităţii Laloşu, social-democratul Toma Ion, a intrat din nou în vizorul prefectului Petre Ungureanu din cauza microbuzului şcolar. Conflictul s-a produs în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de vineri, 10 septembrie, în momentul în care prefectul i-a acuzat pe primari de administrarea dezastruoasă a unităţilor şcolare. Primarii prezenţi au dat vina pe actualul Guvern, dar în şoaptă. Singurul care a avut curajul să ia cuvântul a fost primarul din Laloşu, care a declarat că ar demara lucrările, dacă nu ar avea conturile blocate, iar Guvernul a tot tăiat din bani, încât nu ar mai avea cu ce să le facă. „Eu am comasat deja o şcoală, iar la cealaltă nu pot să fac lucrările pentru că am conturile blocate. De fapt, chiar dacă nu le-aş avea blocate, Guvernul ne-a tot tăiat la bani, încât nu cred că aş avea pentru realizarea lor”, a afirmat primarul.
Prefectul pedelist Petre Ungureanu nu a gustat deloc tupeul primarului pesedist şi a schimbat subiectul, acuzându-l de folosirea abuzivă a microbuzului şcolar. „Ar trebui să spui şi de ce le ai blocate. Dracu’ te-a pus să iei cuvântul, chiar voiam să mă iau de tine, dar uitasem. Ar trebui să spui de ce foloseşti microbuzul şcolii în interes personal, nu de ce nu ai bani”, a reacţionat prefectul. Primarul a încercat să se disculpe, subliniind că a folosit microbuzul pentru transportul unor materiale de construcţii în interes public, dar explicaţia s-a pierdut printre acuzele prefectului. După acest incident, niciunul dintre primarii prezenţi nu a mai avut curajul să ia cuvântul. De frică, o parte dintre ei a votat proiectele prezentate, uitând că nu fac parte din Colegiul Prefectural. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button