Liga Nationala

Un fleac, le-am ciuruit!

* luni, 7 decembrie, România a „îngenuncheat” Ungaria, cu scorul de 31-25 

Luni, 7 decembrie, România a trecut primul hop cu adevărat important la Campionatul Mondial de handbal feminin din China. Elevele antrenorilor Radu Voina şi Vlad Caba au înfruntat naţionala Ungariei, în faţa căreia s-au impus cu scorul de 31-25, după un meci pe care româncele l-au controlat de la un capăt la celălalt.

Partida a început într-o notă de echilibru evidentă, iar cea mai bună dovadă în acest sens este faptul că primul gol al meciului a picat abia în minutul 6, atunci când Ungaria a punctat după un contraatac rapid, la puţin timp după ce Clara Vădineanu ratase o aruncare de la 7 metri. Primul gol al tricolorelor a fost marcat de Narcisa Lecuşanu, cea care avea să devină cea mai prolifică handbalistă a României în această confruntare.

Încet-încet, România a pus stăpânire pe joc, ajungând ca la pauză să aibă 9 goluri în plus peste adversare, un avantaj liniştitor pentru partea secundă. Unguroaicele s-au apropiat periculos în minutul 43, la doar două goluri (20-18), după ce tricolorele nu au mai marcat nici un gol timp de şapte minute. Finalul a aparţinut însă tot naţionalei noastre, care a găsit resursele necesare pentru a-şi apropiat o victorie pe deplin meritată.

Au marcat pentru România: Narcisa Lecuşanu (12 goluri), Cristina Neagu (6), Ionela Stanca (5), Cristina Vărzaru (4), Iulia Puşcaşu (3) şi Adina Fiera (1). 

O româncă, antrenoare pentru maghiare

Pe banca tehnică a echipei maghiare se află, de ceva timp, o antrenoare care a jucat handbal pentru naţionala României: Eszter Matefi. Născută în 1966 la Tg. Mureş, Matefi a evoluat în cariera sa la Mureşul Tg. Mureş, echipă cu care a cucerit chiar titlul naţional în 1988. Antrenoarea echipei Ungariei a adunat pentru reprezentativa României 131 de selecţii şi a înscris 426 de goluri, fiind colegă de generaţie cu Mariana Târcă şi Valentina Cozma. Matefi a participat cu România la Campionatul Mondial din 1990, desfăşurat în Coreea de Sud, atunci când ţara noastră a ocupat locul 7. Din 1992 a jucat însă pentru naţionala Ungariei, reprezentativă cu care a participat la Jocurile Olimpice de la Atlanta (în 1992) şi a cucerit medalia de bronz.

Urmează Tunisia, apoi derbiul cu Norvegia

După o zi de pauză (marţi, 8 decembrie), România va disputa următorul meci la Campionatul Mondial din China în cursul zilei de miercuri, 9 decembrie, atunci când tricolorele vor înfrunta reprezentativa Tunisiei. Va fi, fără îndoială, un alt meci facil, care va precede derbiul cu Norvegia, atunci când se va decide ocupanta primei poziţii în ierarhia finală a Grupei C.

Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din Grupa C vor forma prima grupă principală, împreună cu primele trei echipe din Grupa D. Ulterior, în semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc vineri, 18 decembrie, iar finalele sunt programate duminică, 20 decembrie.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button