Liga Nationala

România defilează la Campionatul Mondial

• naţionala de handbal feminin a ţării noastre aneagu câştigat primele trei meciuri în China

Pornite la drum cu mari speranţe (prezenţa pe podiumul Campionatului Mondial fiind considerată aproape obligatorie de către toţi specialiştii din handbalului feminin românesc), tricolorele au debutat în trombă la turneul final din China. Elevele antrenorilor Radu Voina şi Vlad Caba au câştigat primele trei meciuri, împotriva statului Chile, a Japoniei şi a rivalei de-o viaţă, Ungaria, confirmând astfel că se află printre favoritele actualei ediţii a acestei competiţii.
Pentru a-şi obişnui elevele cu fusul orar, cu totul diferit faţă de cel din ţară, româncele s-au deplasat în China cu o săptămână înaintea startului oficial al competiţiei. Măsura a fost una de bun augur, astfel că handbalistele din Carpaţi şi-au făcut debutul cu dreptul la această ediţie a Campionatului Mondial, care are loc în aceeaşi ţară unde s-au desfăşurat, în 2008, şi Jocurile Olimpice de vară.

Ramona Maier încă n-a jucat

În afara victoriilor, primele trei meciuri ale naţionalei României în China (cu Chile, Japonia şi Ungaria) s-au evidenţiat şi dintr-un alt aspect, şi anume printr-o mare absenţă. Este vorba de extrema dreaptă Ramona Maier, care a acuzat probleme la tendon, astfel că Radu Voina a luat decizia de a o menaja în aceste partide. Altfel, selecţionerul a mai lăsat-o pe margine şi pe Mihaela Smedescu, al treilea portar al României.

Tivadar şi Bârsan sunt rezerve

După ce a analizat lotul pe care îl are la dispoziţie în China, dar şi adversarele din Grupa C, selecţionerul Radu Voina a hotărât ca interul Mihaela Tivadar şi pivotul Florina Bârsan să fie doar rezerve în prima fază a competiţiei. Niciuna dintre cele două handbaliste nu va juca pentru România până în grupele principale, atunci când s-ar putea afla totuşi pe teren în cazul în care Voina va decide să le integreze în lot, bineînţeles în locul altor jucătoare, ieşite din formă sau probabil accidentate.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button