Liga Nationala

Japonia a oferit o replică dârză României

* echipa asiatică a profitat de slăbiciunile din jocul tricolorelor, a condus minute în şir în prima repriză, dar la sfârşitul celor 60 de minute a trebuit să se recunoască totuşi învinsă, cu scorul de 37-28 

Al doilea adversar al României în China, şi anume naţionala Japoniei, a fost o „nucă tare” pentru echipa antrenată de Radu Voina şi Vlad Caba. Dar, la fel cum s-a întâmplat în primul meci jucat la acest Mondial, împotriva Norvegiei, niponele nu aveau să reziste decât o repriză în faţa tricolorelor, pe care au încheiat-o de altfel la egalitate (17-17), după ce, minute în şir, s-au aflat chiar la conducere pe tabela de marcaj. Ulterior, după pauză, România s-a desprins şi s-a impus cu 37-28. 

Egalitate surprinzătoare la pauză

În condiţiile în care au ratat două aruncări de la 7 metri în debutul partidei (prin Carmen Amariei şi Narcisa Lecuşanu), româncele şi-au făcut singure viaţa grea în primele minute ale partidei, iar acest lucru le-a dat curaj asiaticelor. Echipa Japoniei le-a surprins pe românce printr-un joc extrem de rapid, foarte combinativ, destul de dezinvolt şi cu finalizări surprinzătoare, cărora portarul Florentina Grecu le-a găsit greu leacul. În aceste condiţii, a fost nevoie ca tricolorele să muncească foarte mult pentru a străpunge şi a se detaşa de această teribilă echipă asiatică, a cărei replică dârză le-a surprins pe fetele noastre.

La 7-4, în minutul 14, Radu Voina a cerut time-out încercând să-şi trezească elevele, iar momentul a fost bine ales. La 10-10, în minutul 19, atunci când România a egalat, a fost rândul tehnicienilor Japoniei să ceară timp de odihnă. Tricolorele au condus prima oară în acest meci abia în minutul 25, atunci când Iulia Puşcaşu (una dintre handbalistele române care au contat cât de cât în această primă repriză, dar şi în întregul meci) a înscris pentru 14-13. Japonezele au revenit, iar la pauză s-a consemnat egalitatea (17-17), un rezultat totuşi cât se poate de surprinzător pentru pretenţiile cu care tricolorele au plecat în China. 

Nouă goluri în plus pentru tricolore la final

România a început altfel repriza secundă şi s-a desprins încet-încet pe tabela de marcaj. În minutul 44, tricolorele aveau deja şase goluri în plus (27-21), aceeaşi diferenţă fiind consemnată şi în minutul 54 (32-26). Mult mai calme pe final, şi poate cu gândul la următorul meci, cu Ungaria, desigur mult mai dificil, tricolorele au jucat economicos ultimele minute, reuşind totuşi să se desprindă la 9 goluri pe tabela de marcaj, diferenţă cu care s-a şi terminat partida (37-28).

A fost, până la urmă, o victorie clară a tricolorelor, dar obţinută extrem de greu, în repriza secundă, în faţa unei echipe extrem de ambiţioasă, care a făcut totuşi nenumărate greşeli. Ce-i drept, nici tricolorele nu s-au lăsat mai prejos, numeroasele erori fiind speculate de asiatice, care au putut să ţină astfel în şah, ceva mai mult de jumătate din meci, o echipă română neintrată totuşi,  cu adevărat, în febra Mondialului din China.

Pentru naţionala ţării noastre au înscris: Iulia Puşcaşu (9 goluri), Carmen Amariei (6), Ionela Stanca (6), Cristina Neagu (4), Oana Manea (3), Ada Moldovan (3), Cristina Vărzaru (2), Clara Vădineanu (2) şi Adriana Nechita (2).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button