Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Ucrainencele Shymkute şi Vaschuk s-au transferat în Rusia

* cele două handbaliste şi-au reziliat contractele cu Oltchim şi au semnat pentru Rostov pe Don, echipă clasată pe locul 4 în ţara campioanei mondiale en-titre

Din sezonul 2010-2011, campioana en-titre a României nu va mai conta pe serviciile jucătoarelor ucrainene Regina Shymkute (24 ani) şi Olga Vaschuk (23 ani). Cele două handbaliste au solicitat rezilierea contractelor cu Oltchim, după ce au primit oferte de a se transfera în Rusia, la echipa Rostov pe Don.
Shymkute a venit la Oltchim în februarie 2009, odată cu conaţionala sa Anastasiya Pidpalova, atunci când la cârma echipei vâlcene se afla croatul Ivica Rimanic, în timp ce Vaschuk a fost legitimată de campioana României la începutul campionatului precedent, mai precis în august 2009, sub comanda lui Radu Voina.
„După ce ne-am consultat cu antrenorul Peter Kovacs, am luat decizia de a le lăsa să plece pe cele două handbaliste din Ucraina. Acestea aveau oferte de a se transfera în Rusia, la Rostov pe Don, aşa că le-am reziliat contractele. Din păcate, nici Regina Shymkute, şi nici Olga Vaschuk, mai ales aceasta din urmă, nu au reuşit să se acomodeze la Vâlcea”, s-a exprimat preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu.
În ultimul sezon, Rostov pe Don, echipă pentru care Shymkute şi Vaschuk vor evolua în continuare, a câştigat medaliile de bronz în campionatul Rusiei, după ce a trecut de Lada Togliatti în Final Four (cu scorul de 20-16), finala mare fiind câştigată de Dinamo Volgograd, care a dispus de Zvezda Zvenigorod (27-23). În prealabil, în semifinale, Rostov pe Don a pierdut în faţa echipei Zvezda Zvenigorod cu 31-18, iar Lada Togliatti a cedat în faţa formaţiei Dinamo Volgograd cu 30-26. Turneul Final Four a avut loc la Volgograd, echipa Dinamo beneficiind de avantajul terenului propriu graţie clasării pe primul loc la finele sezonului regulat.

Au mai rămas două „straniere”: Pidpalova şi Szucs

În acest moment, Oltchim Rm. Vâlcea mai are în lot doar o singură handbalistă din Ucraina, Anastasiya Pidpalova (27 ani). Totuşi, campioana României se mai bazează în continuare pe serviciile unei alte „straniere”, unguroaica Gabriella Szucs (25 ani), care şi-a prelungit contractul chiar în această vară.
Altfel, faţă de sezonul trecut, echipa antrenată de Peter Kovacs nu se mai contează nici pe Narcisa Lecuşanu, care a luat decizia de a se retrage din activitate, din cauza numeroasele accidentări. De asemenea, pentru că este însărcinată, iar spre finele acestui an va naşte gemeni, Adina Fiera va lipsi o perioadă îndelungată de pe terenul de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button