Liga III

Trupa lui Mazilu a scăpat de duhul rău

* jucătorii au ascultat sfatul lui Emil Popescu şi au făcut plecăciuni în faţa Divinităţii, după care victoria a venit de la sine

După ce au fost sfătuiţi de către Emil Popescu să mai treacă şi ei pe la Biserică, pentru a aduce un omagiu şi a prosterni Divinitatea, se pare că jucătorii de la Ghecon ar fi dat rapid curs solicitării fostului lor tehnician, dacă judecăm prin prisma faptului că primul rezultat pozitiv a apărut la scurt timp după povaţa înţeleaptă. În runda a şasea a Ligii a III-a, trupa din Lăpuşata a întâlnit „în ocna” din Berbeşti fosta lideră a Seriei a IV-a, pe FC Drobeta Tr. Severin, grupare neînvinsă până la data disputării partidei în cauză. În această întâlnire, per ansamblu, vâlcenii au practicat un joc superior valoric mehedinţenilor, dacă ţinem cont că adversarii „s-au putut lăuda” doar cu un şut pe spaţiul porţii noastre, şi acela executat pe centru, fără a-i da vreo emoţie tânărului şi talentatului goalkeeper Alexandru Cruceru, căruia i-a cam scăzut tensiunea din cauza sedentarismului prelungit. Nici Ghecon nu a prea excelat în materie de situaţii de gol, dar, de această dată, măcar a punctat suficient cât să-şi atribuie prima victorie din actualul sezon. „Golul de aur” i-a aparţinut lui Raul Nistor, care a înscris din careu, dintr-o semi-foarfecă, după o lovitură liberă executată precis de către Iordache.

Raul Nistor şi-a scos echipa din belea

Vineri, 1 octombrie, mijlocaşul-ofensiv Raul Nistor a fost autorul singurului gol marcat pe Stadionul Minerul şi, printr-o împrejurare favorabilă, Ghecon a obţinut victoria după cele şase etape scurse din actualul sezon. FC Drobeta, fosta lideră a Seriei a III-a a fost detronată în „ocna” din Berbeşti.

Iulian Roşoagă, „principal”: „Îmi felicit jucătorii pentru acest rezultat”

„În acest meci, chiar s-a văzut că am muncit. Nici adversarilor nu le venea să creadă că noi ocupăm ultimul loc în clasament, aşa de bine am jucat împotriva lor. Cei de la Drobeta erau curcubeu după meci, atât de supăraţi că nu ajunseseră la poarta noastră. Nu e chiar atât de uşor să marchezi pe terenul nostru, mai ales că trebuie să treci ditamai dealul pentru a ajunge la poarta noastră. Meritul deplin al acestei victorii revine întregii echipe. Eu şi cu Ursu am ieşit în a doua repriză, lăsându-i pe jucătorii mai tineri. Se pare că s-au descurcat excelent”, susţine Roşoagă.

Dan Bărbuţ, antrenor second la Ghecon: „Am aşteptat cam mult pentru o victorie meritată”

Nu mai puţin de şase etape a trebuit „să aştepte” echipa din Lăpuşata pentru a-şi apropria prima victorie din actualul sezon. „Puteam câştiga până acum încă două meciuri, dar, mai mereu, mingea nu a prea intrat în poartă. E bine măcar că am reuşit să treeceme peste pasa asta proastă pe care o traversăm de ceva timp. Meritam din plin această victorie”, a spus Bărbuţ.

Trei puncte, patru locuri mai sus

Cele trei puncte accumulate în meciul cu FC Drobeta i-au propulsat pe vâlceni patru trepte în ierarhia Seriei a IV-a, a Ligii a III-a, surclasând echipe precum CS Vişina Nouă, la care joacă Cornel Frăsineanu, poate cel mai bine plătit jucător care evoluează la acest nivel. În următoarea rundă, programată la finele acestei săptămâni, Ghecon merge la Piatra Olt, oraş unde se găseşte principalul nod feroviar din sudul ţării şi echipa de fotbal Rapid.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button