Liga II

Negocierile dintre Cătălin Rufu şi primăria Râmnicului, în stand-by

Deşi a trecut aproape o lună de când Cătălin Rufu a anunţat că îşi doreşte să investească la CSM Rm. Vâlcea, contractul de colaborare cu primăria Râmnicului încă nu a fost semnat. Negocierile s-au blocat practic atunci când Rufu a solicitat 67 la sută din acţiuni, care ar fi însemnat practic că va avea putere deplină de decizie în cadrul clubului din Zăvoi, astfel încât reprezentanţii primăriei nu ar mai fi avut decât un rol decorativ.

Viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu, a enunţat motivele pentru care tranzacţia se află deocamdată în stand-by. „Condiţiile pe care le-am impus nu sunt exagerate, ci dimpotrivă, sunt de bun simţ şi vizează ca toate deciziile administrative şi de ordin sportiv să fie luate de comun acord. Negocierile s-au blocat deoarece Cătălin Rufu vroia să vină ca acţionar majoritar, să aibă puterea deplină de decizie, aşa că noi, administraţia locală, nu am putut să acceptăm. Credem în intenţiile bune ale lui Cătălin Rufu, dar consider că este normal să participăm şi noi, primăria, la luarea deciziilor. Mai ales că şi contribuţiile sunt sensibil egale: din punct de vedere financiar, Rufu ar fi asigurat două treimi din buget, iar noi restul, iar în plus puneam la dispoziţie şi baza sportivă. Nu vreau să pun la îndoială deciziile investitorului, dar trebuie să ne asigurăm că fotbalul va continua la Vâlcea şi de aceea trebuie ca şi noi, reprezentanţii primăriei, să fim consultaţi”, a spus Constantinescu.

„Contractul de asociere va fi semnat doar în faţa reprezentanţilor mass media”
* viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu, promite transparenţă totală în ceea ce priveşte negocierile cu investitorul Cătălin Rufu

Viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu, a precizat că în cazul în care primăria va ajunge la o înţelegere cu finanţatorul Cătălin Rufu, contractul de asociere va fi semnat chiar în faţa reprezentanţilor mass media. „Nu am vrut să facem nicio declaraţie până acum, deoarece colaborarea încă nu este pusă la punct. După ce vom stabili condiţiile asocierii, vom organiza o conferinţă de presă, vom pune contractul la dispoziţia presei, ca să fie prezentat astfel tuturor vâlcenilor, şi-l vom parafa chiar atunci, în faţa reprezentanţilor mass media. Îmi doresc transparenţă, deoarece, atâta timp cât discutăm despre bani cetăţenilor, cred că trebuie ca toate investiţiile care se vor derula în Zăvoi să fie făcute publice”, a admis Constantinescu.

Buget de 400.000 de euro

Dacă tranzacţia dintre finanţatorul Cătălin Rufu şi primăria Râmnicului se va concretiza, CSM-ul ar urma să se bazeze în sezonul 2010-2011 pe un buget de 18 miliarde de lei vechi (adică aproximativ 400.000 de euro). Din această sumă, 12 miliarde ar urma să fie aduşi de către Rufu, în timp ce 6 vor proveni din fondurile primăriei, care va urma să pună în plus la dispoziţie şi baza sportivă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button