Liga IV

Trupa lui David a ratat şansa de a-şi asigura liniştea finalului de sezon

Etapa de Liga a IV-a, disputată sâmbătă, 15 mai, a oferit o serie de meciuri cu importanţă în ceea ce priveşte lupta pentru evitarea retrogradării. Printre aceste partide s-a numărat şi cea de la Măldăreşti, dintre Progresul din localitate şi FC Băbeni. O victorie a oaspeţilor ar fi clarificat situaţia în tabăra acestora. Ajungeau la 34 de puncte, astfel că puteau aborda liniştiţi finalul sezonului. Băbenarii s-au prezentat, însă, mai slab decât s-ar fi aşteptat chiar şi cei de la Măldăreşti, fiind penalizaţi pentru acest lucru. Progresul a deschis scorul în prima repriză, prin Săndulescu, iar în debutul părţii secunde şi-a majorat avantajul la 2-0, graţie reuşitei lui Donţu. Băbenari au redus din handicap, Filipoiu înscriind pentru 2-1, însă meciul s-a încheiat la scorul de 3-1 pentru Progresul, Chiţan închizând tabela. A fost o victorie categorică a gazdelor, care se putea încheia la o diferenţă de scor şi mai mare, dacă Progresul n-ar fi ratat numeroasele ocazii create. Oricum, însă, formaţia antrenată de Relu Nica s-a bucurat de succes, pentru că doar astfel mai poate spera într-o minune pe final de campionat. Progresul a ajuns acum la 26 de puncte şi are un program care-i permite să rămână încrezătoare în ceea ce priveşte salvarea de la retrogradare.

Băbenarii, în excursie la Măldăreşti

Conducerea FC Băbeni s-a arătat extrem de nemulţumită de jucătorii săi după înfrângerea suferită la Măldăreşti. „Am plecat în excursie la Măldăreşti, doar că n-am avut rucsacul cu noi. Am arătat ca o echipă blazată, supărată pe toată lumea, numai pe noi, nu! Probabil că jucătorii au fost supăraţi că i-am trezit din somn, i-am luat din pat să mergem la meci. Puteam pierde la o diferenţă de scor astronomică după modul în care ne-am prezentat la acest meci. Gazdele au avut nenumărate ocazii, mi-au plăcut! Spre deosebire de noi, Progresul este o echipă care a demonstrat că-şi doreşte cu ardoare să se salveze de la retrogradare”, a precizat unul dintre oficialii formaţiei din Băbeni.

„N-am scăpat încă de emoţii în ceea ce priveşte retrogradarea”

Chiar dacă a obţinut un succes important, antrenorul Progresului, Relu Nica, este de părere că nu au fost spulberate emoţiile în ceea ce priveşte retrogradarea. „Am avut un meci uşor, pe care, însă, noi ni l-am făcut greu. Oricum, în proporţie de 80% sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor mei. Se vede o schimbare faţă de meciul precedent, cel cu Voinţa Orleşti. Sper să continuăm aşa, pentru că nu s-au risipit emoţiile privind lupta pentru salvarea de la retrogradare. Vom întâlni în ultimele etape echipe din prima jumătate a clasamentului, dar şi din subsolul Ligii a IV-a. Dacă ne vom impune în faţa contracandidatelor din lupta pentru rămânerea în Liga a IV-a şi vom mai lua câteva puncte şi din deplasare, atunci ne vom îndeplini obiectivul”, a menţionat Relu Nica.

Simona SIMA

Articole Similare

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button