Liga IV

Lupta pentru evitarea retrogradării încă nu s-a încheiat

Formaţia antrenată de Ion Lazăr şi-a pus ultima speranţă pentru rămânerea în Liga a IV-a în meciul cu Flacăra Horezu. „Dacă nu-i batem nici pe ăştia, s-a terminat!”, spunea „Mara” înaintea meciului de sâmbătă. Conştienţi de importanţa partidei, jucătorii de la AS Mihăeşti s-au mobilizat exemplar, au avut şi un portar în formă, pe Monea, care i-a ajutat în multe momente ale întâlnirii, iar la final s-au bucurat de o victorie care-i menţine în „viaţă”. Cu un eşec, AS Mihăeşti ar fi spus, în proporţie de 90 la sută, adio Ligii a IV-a! Acum au aceleaşi şanse ca şi Flacăra Horezu de a rămâne în eşalonul de elită judeţean. AS Mihăeşti s-a impus în faţa Flacărei cu scorul de 3-2, rezultat consemnat la capătul unui meci în care oaspeţii au dat impresia că pot gestiona situaţia. Flacăra a condus cu 1-0, graţie reuşitei lui Adi Glăvan, care-a punctat din penalti în prelungirile primei reprize, însă trupa lui Marinescu s-a văzut egalată în debutul părţii secunde, Ceapă înscriind pentru 1-1. Gherghe a profitat apoi de o greşeală în apărarea gazdă şi Flacăra a preluat din nou conducerea: 1-2. Finalul a aparţinut, însă, gazdelor. AS Mihăeşti, prin Mihai Stănică, a obţinut un penalti, contestat de horezeni şi Mitrache a restabilit egalitatea la 2-2. În apropiere de minutul 90, Borţa a prins un şut de la 25 de metri, portarul Flacărei a greşit, astfel că s-a făcut 3-2 pentru AS Mihăeşti, la acest scor încheindu-se de fapt şi meciul.

„Mă retrăgeam de la echipă dacă n-am fi învins Flacăra”

„Aveam nevoie de un meci câştigat pentru a mai spera în salvarea de la retrogradare. Mă retrăgeam de la echipă dacă nu am fi învins Flacăra. Pentru că nu mai aveam scăpare. Acum, şansele de a rămâne în Liga a IV-a sunt mari. Mai obţinem trei puncte cu Olteţul Bălceşti şi putem spera, dacă vom strânge toţi jucătorii, că-i vom învinge pe cei de la Lotru Brezoi şi pe Conexin. Eu cred că, cu 34 de puncte, nu se retrogradează”, a calculat Ion Lazăr, antrenorul AS Mihăeşti, după succesul obţinut de formaţia sa în faţa Flacărei Horezu.

„Nu ne-am pierdut încă speranţa”

În ciuda înfrângerii suferite, antrenorul Flacărei Horezu consideră că lupta din subsolul clasamentului încă nu s-a încheiat. „Am avut astăzi (n.r. – sâmbătă, 15 mai) meciul în mână. La 2-1 pentru noi le-a dat lor un penalti, care, în opinia mea, nu trebuia acordat, iar apoi am primit gol de la mijlocul terenului. Se vede absenţa lui Chiriţoiu, dar şi a altor jucători dintre cei pe care ne bazam, care nu au venit la meci. Nouă ne-au lipsit trei jucători importanţi, iar la ei au venit toţi, chiar şi portarul Monea, care nu mai trecuse pe la echipă de la începutul campionatului. Dar chiar şi cu această înfrângere, campionatul, în ceea ce priveşte lupta pentru evitarea retrogradării, încă se joacă. Vom lua trei puncte cu Olteţul Bălceşti, iar apoi mai rămân 12 în joc. Nu ne-am pierdut speranţa, credem în şansa noastră până la final. Trebuia totuşi să scoatem noi măcar un egal la Mihăeşti şi stăteam liniştiţi”, a apreciat Vicenţiu Marinescu.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button