Acasă Diverse Test 2020 anvelope iarnă 235/55 R17 – ADAC

Test 2020 anvelope iarnă 235/55 R17 – ADAC

108
0
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/car-tyre-vehicle-auto-wheel-tire-3386977/

Șoferii care au nevoie să afle cât mai multe informații despre anvelopele de pe piață, înainte de a le alege pe cele mai bune pentru ei au posibilitatea de a studia rezultatele testelor realizate de specialiști în domeniu, astfel încât ia cea mai bună decizie. Este vorba despre teste pe cauciucuri de iarnă, care ajută la îmbunătățirea anvelopelor, dacă este cazul, dar și la realizarea unui top al celor mai bune modele de pe piață.

Ce tipuri de cauciucuri au fost testate?

Dintre toate anvelopele de pe piață, în cadrul testelor specifice au fost selectate modelele 235/55 R17. Este vorba despre cauciucuri care se folosesc în general pentru următoarele tipuri de mașini: Ford Galaxy, S-Max, Audi A7, Audi Q3 și Volkswagen Tiguan. Cât despre brandurile de anvelope, cele care au fost testate sunt: Bridgestone Blizzak LM 005, Continental WinterContact TS 850P, Dunlop Winter Sport 5 SUv, Goodyear UltraGrip Performance, Michelin Pilot Alpin, dar și multe altele.

Citește și: Sunt sau nu eficiente anvelopele de iarnă în sezonul rece?

Care au fost declarate drept cele mai bune cauciucuri de iarnă în urma testelor?

Michelin Pilot Alpin 5 a reușit să câștige podiumul în urmă testelor realizate de către specialiștii în domeniu. De ce? Aceste anvelope au obținut punctaje foarte bune la toate categoriile. De exemplu, timpul răspuns al autoturismelor prevăzute cu astfel de cauciucuri a fost unul excelent, indiferent de condițiile de drum. Mai mult, direcția a fost ușor de manevrat, însă a fost identificat și un punct slab: rezistență la hidroplanarea laterală.

Disponibilitate

Despre anvelopele Michelin Pilot Alpin 5 mai trebuie menționat faptul că sunt testate încă de acum 3 ani, cu toate că au apărut pe piață abia în 2020. Aceste produse au reușit să se facă remarcate dintre 51 de variante diferite.

Ce anvelope s-au mai clasat pe podium?

Pe locurile al doilea și al treilea s-au clasat anul acesta anvelopele Goodyear UltraGrip Performance + și Esa + Tecar SuperGrip Pro. Toate aceste variante sunt considerate a fi de calitate și de încredere, putând fi folosite pe diferite tipuri de terenuri: de la cele plane până la terenurile mai dificile, care presupun o atenție sporită în timpul șofatului.

De ce este recomandat că șoferii să țină cont de rezultatele testelor realizate anual?

Descoperind plusurile și minusurile cauciucurilor pe care le au la dispoziție, conducătorii auto își pot da seama care sunt cele mai potrivite pentru mașinile lor. Este vorba despre o soluție prin care oamenii pot pune în balanță avantajele și dezavantajele care contează cel mai mult, iar ulterior vor putea conduce fără probleme.
Informându-se în privința celor mai bune cauciucuri de iarnă, șoferii au posibilitatea de a pune în balanță mai bine opțiunile pe care le au la dispoziție. Este esențial că toți conducătorii auto să fie atenți: astfel vor putea folosi anvelopele cu încredere, indiferent de cât de des își vor folosi mașinile personale. Pe termen lung, calitățile cauciucurilor vor ieși la iveală, spre încântarea șoferilor, la fel că și punctele slabe.