Ancheta

Teodor Trancă s-a întors acasă duminică dimineaţa, după o noapte petrecută la DNA

Teodor Tranca DNA Pitesti copyright Arena Valceana• prim procurorul vâlcean nu numai că nu făcea parte din grupul de prieteni ai lui Ovidiu Ciogescu, ci este chiar cel care a scos firma ElectroVâlcea de la licitaţia privind lucrările de amenajare a noului sediu al Parchetului, după ce a descoperit că aceasta avea „n” probleme în hârtii

Potrivit unor surse judiciare, duminică dimineaţa, Teodor Trancă a plecat de la sediul DNA Piteşti, după ce aproape toată noaptea şi-a petrecut-o în compania procurorilor.

Sâmbătă, procurorii DNA au răscolit biroul prim-procurorului vâlcean, locuinţa acestuia din Râmnicu Vâlcea şi casa sa părintească, din comuna Drăgoeşti. Se pare însă că nu au găsit nimic din ceea ce căutau şi nici nu au putut stabili o legătură între Teodor Trancă şi omul de afaceri Ovidiu Ciogescu, cel care se presupune că ar fi început să toarne verzi şi uscate la DNA, în speranţa că, astfel, va face mai puţină puşcărie. În opinia prim procurorului Trancă, este foarte posibil ca, la sugestia cuiva – interesat probabil inclusiv de funcţia de prim procuror al Vâlcii, dar şi de dosirea unor dosare care ar genera imense cataclisme în judeţul nostru – Ciogescu să fi acceptat să devină un instrument al grupurilor de interese atânc înfipte în economie, politică, administraţie şi în Justiţia românească. De aceea, bănuieşte prim procurorul, au fost inventate două poveşti, care însă nu stau în picioare: 1. Trancă ar fi avut o relaţii „nefireşti” cu o femeie pe care jură că nu o cunoaşte, Ramona, o fostă angajată a lui Ciogescu, în favoarea căreia ar fi intervenit într-un dosar de tâlhărie; 2. Trancă ar fi primit diverse cadouri de la Ciogescu, deşi acesta nu l-a ajutat niciodată. Ba din contră. Firma lui Ciogescu a fost respinsă de la licitaţia privind atribuirea lucărilor de amenajare a noului sediu al Parchetului, chiar la solicitarea prim-procurorului Trancă, după ce acesta din urmă a descoperit că ElectroVâlcea este o firmă cu „n” probleme în hârtii dar nu numai. În plus, în casa lui Trancă s-au găsit doar numai produse electrocasnice cumpărate cu facturi şi chitanţe, în proporţie de cel puţin 80 la sută acestea fiind achiziţionate de la Domo.
Teodor Trancă a spus sâmbătă noaptea că are destule elemente care îl fac să creadă că este victima unei făcături prost gândită şi pusă în scenă, aranjată de anumite grupuri de interese ce acţionează în forţă la Vâlcea, ori de anumiţi colegi de-ai săi, din sistem, pe care prim-procurorul îi acuză de rea voinţă şi neprofesionalism. El a adăugat că, luni, la ora 10.00, când de fapt era citat de DNA Piteşti, va demonta orice eventuală acuzaţie. „Sunt nevinovat! Niciodată nu am intervenit pentru cineva într-un dosar, n-am comis nicio ilegalitate! Aveţi toată încrederea că nu am făcut nicio ilegalitate, că sunt un om onest! Din nefericire, toată această poveste îmi afectează familia, îmi afectează imaginea, cariera. Chiar dacă luni, la 10.00, voi demonstra că nu am avut legături, afaceri, aranjamente sau mai ştiu eu ce, cu acest Ciogescu – ba din contră, am cerut, cu argumente solide, excluderea firmei lui de la licitaţia pentru noul sediu al Parchetului – răul tot a fost făcut. S-a făcut atâta spectacol… şi… pentru ce? Dacă m-au citat luni, la 10.00, de ce m-au mai chemat acum, noaptea, pe nepusă masă?”, a afirmat Teodor Trancă.
Tot sâmbătă, printre jurnaliştii vâlceni, se răspândise zvonul că şi Eugen Neaţă, fost şef al Poliţiei – Vâlcea, urma să treacă pe la DNA, însă, cel puţin deocamdată, această informaţie nu s-a confirmat.
Se aude că, până în momentul de faţă, la „iniţiativa” lui Ovidiu Ciogescu, DNA Piteşti ar fi chemat la audieri şi câţiva primari vâlceni, unii dintre aceştia fiind implicaţi până la gât în afaceri cu proprietarul ElectroVâlcea.
De altfel, dacă în ceea ce îl priveşte pe Teodor Trancă, mai mulţi avocaţi, jurnalişti, procurori şi poliţişti care cunosc cazul Ciogescu-Dobrişan se arată total nedumeriţi, crezând în nevinovăţia prim-procurorului, dar luând în calcul şi faptul că, de regulă, astfel de acţiuni ale DNA nu sunt întâmplătoare şi se fac doar cu undă „verde de sus”, în ceea ce-i priveşte pe aleşii bănuiţi că ar fi luat şpagă de la Ciogescu, toţi aceştia par să meargă pe mâna procurorilor, aşteptându-se ca, până la finele anului, să aibă loc noi arestări.
Vă reamintim că unul dintre primarii care se presupune că ar fi intrat în vizorul DNA din cauza legăturilor cu Ciogescu este şi Petre Popescu, de la Boişoara. În urmă cu câteva săptămâni, vicepreşedintele PC Vâlcea – Nicu Gheorghe anunţa că procurorii anticorupţie ar fi dat de urma unei reclamaţii făcută de el la Inspectoratul de Stat în Construcţii, prin intemediul căreia semnala zeci de nereguli peste care autorităţile au trecut cu vederea dubios de uşor. „Canalizarea făcută de firma ElectroVâlcea la Boişoara este varză. Am semnalat peste 20 de nereguli care se pot vedea şi din avion, dar nu s-a luat nicio măsură. După ce Ciogescu a fost arestat, toţi cei care se simţeau cu musca pe căciulă au intrat în panică”, a precizat viceliderul conservator.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button