Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Alte sporturi

ŞTIAŢI CĂ?

* SABIA scrimerilor are o lungime de 105 centimetri, din care lama măsoară 88 centimetri şi are o greutate de 500 metri. SPADA are 110 centimetri şi o greutate de 800 grame, iar planşeta de luptă este lungă de 12 metri şi lată de 2 metri. 

* VITEZELE  aproximative cu care se deplasează câţiva sportivi ajung la:  40 kilometri pe oră – sprinterii pe pista de atletism, 8 km/oră – înotătorii la stilul liber, 220 k/oră – la schi pe kilometrul lansat, 75 km/oră – cicliştii pe velodrom, 22 km/oră – canotorii, 320 km/oră – motocicliştii. 

* Lungimea BAZINULUI DE POLO PE APĂ este de 30 metri, iar lăţimea de 20 metri. Poarta are o lăţime de 3 metri, înălţimea de 0,9 metri, iar mingea are o circumferinţă de 70 centimetri şi o greutate între 400 şi 450 grame. 

* La Jocurile Olimpice din 1920, desfăşurate la Anvers, în Belgia, suedezul OSCAR  SWAHN câştiga, la vârsta de 72 de ani (!), medalia de argint cu echipa de tir din două focuri asupra unei ţinte mobile şi devine cel mai vârstnic medaliat din istorie la acest nivel. 

* În proba de 110 metri GARDURI, la întrecerile masculine, obstacolul are înălţimea de 106 centimetri şi distanţa între garduri este de 914 centimetri, cu excepţia primului gard (la 1372 centimetri) şi a ultimului (la 1402 centimetri de sosire). La proba feminină de 100 metri, gardul are 76 centimetri, distanţa dintre două garduri fiind de 800 centimetri, cu excepţia distanţelor până la primul gard şi de la ultimul gard până la sosire (1200 centimetri). La probele de 400 metri, înălţimea gardurilor scade cu 10 %. 

* Alergarea în proba de MARATON se desfăşoară pe un traseu lung de 42,195 kilometri, adică atât cât măsoară distanţa dintre localitatea Marathon şi Atena. Grecii se mândresc că soldatul Philiphide a parcurs această rută în pas alergător, pentru a anunţa victoria grecilor asupra perşilor, în anul 490 înainte de Cristos. 

* După ce fotbalul s-a despărţit de rugby, PORTARUL (GOALKEEPER-UL) a devenit singurul jucător care are dreptul să joace mingea cu mâna. Iniţial, el avea dreptul să prindă balonul în braţe pe toată suprafaţa terenului, la începutul secolului trecut acest drept i-a fost restrâns la propria jumătate de teren, ca din 1912 să poată face acest lucru doar în propriul careu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button