Politica

Ştefan Prală, demis vineri, repus în funcţie luni dimineata

Prala StefanVineri, Ştefan Prală, directorul Hidroserv Râmnicu Vâlcea, a fost demis din funcţie, după ce câţiva pedelişti din judeţul nostru l-au presat pe ministrul MEMCA să ia această decizie. Aflând că adversarii colegului său, Valentin Iliescu, au venit cu această propunere având un scop ascuns, luni dimineaţa, Ion Ariton a revenit asupra hotărârii, repunându-l pe Prală în drepturi.

Chiar dacă, pe parcurs, lucrurile s-au lămurit, schimbarea lui Ştefan Prală din funcţia de director al Hidroserv Râmnicu Vâlcea, chiar şi pentru două zile, a adus organizaţia din judeţul nostru a PD-L în pragul unui război fără precedent. Iar asta nu doar pentru că democrat-liberalul sacrificat temporar era perceput drept „locotenentul” ministrului Valentin Iliescu. La fel de discutabile rămân modalitatea şi momentul în care acesta fusese „executat”.

Directorul Hidroserv Râmnicu Vâlcea, scos din joc timp de două zile

Vinerea trecută, în urma mai multor intervenţii „portocalii”, Ion Ariton, ministrul Economiei şi Comerţului, în a cărui subordine se află Hidroserv Rm. Vâlcea, a semnat hotărârea privind demiterea lui Ştefan Prală. Şi copiii de clasa a doua ştiu că o astfel de decizie nu se putea lua decât cu acceptul conducerii „restrânse” a PD-L Vâlcea şi – spun unele voci – cu OK-ul prefectului. Lucru foarte posibil, mai ales că, din câte se ştie, grupul din care fac parte Romulus Bulacu şi Petre Ungureanu îşi dorea cât mai puţină „concurenţă” în competiţia pentru preşedinţia organizaţiei, programată pentru data de 11 decembrie. „Intervenţiile” politice pentru execuţia în stil miliţienesc a susţinătorilor lui Valentin Iliescu au fost confirmate şi de faptul că oameni din jurul lui Romulus Bulacu ştiau încă de joi, cu lux de amănunte, de „eliminarea” din joc a lui Ştefan Prală. Spre exemplu, la inaugurarea DJ Bălceşti – Goruneşti, consilierul judeţean Aurel Simion, „locotenentul” lui Romulus Bulacu, îi anunţa chiar şi pe pesedişti despre ceea ce urma să se întâmple în ziua următoare. Acest lucru, conjugat cu o informaţie uzată, că fiul baroneţului Romulus Bulacu este consilierul lui Ion Ariton, ne-a dus cu gândul la o singură concluzie.

Ministrul Ion Ariton nu a ştiut ce interese sunt în spate

Poate că Romulus Bulacu s-a speriat în aşa hal că Valentin Iliescu i-ar putea lua faţa în lupta internă încât a decis să-i compromită şansele, lovindu-i aliaţii. Ceea ce părea ilogică, până luni dimineaţa, era participarea lui Ion Ariton la acest joc pe care, aşa cum s-a dovedit, nu-l cunoştea şi de care a ţinut să se delimiteze, repunându-l în funcţie pe Ştefan Prală. Fără îndoială că cei care au cerut schimbarea directorului Hidroserv nu i-au spus ministrului că decizia sa ar fi influenţat decisiv competiţia din interiorul PD-L Vâlcea, ori că Prală a ajuns director la propunerea lui Mircia Gutău, a cărui fiică, să nu uităm, este fina lui Ion Ariton.
Punând cap la cap toate piesele acestui puzzle, ne-am convins că Ion Ariton picase fără să vrea în capcană şi, pe undeva, devenea explicabil faptul că demiterea lui Prală venea la doar două zile după ce ministrul MECMA a fost vizitat de Romică Bulacu. Sigur că speculaţiile pot continua în „n” direcţii, mai ales că totul s-a întâmplat imediat după ce Ştefan Prală a câştigat alegerile interne pentru preşedinţia colegiului Horezu, competiţie în care l-a avut adversar – atenţie! – pe Aurel Simion, omul lui Bulacu.
Chiar dacă, pentru moment, situaţia în PD-L Vâlcea pare detensionată, se aude că, zilele viitoare, va urma o replică dură a adversarilor lui Romulus Bulacu. Chiar săptămâna aceasta, va veni la Vâlcea Corpul de control al premierului, care se aude că nu va pleca din judeţul nostru înainte de a propune demiterea lui Petre Ungureanu, cel mai aprig susţinător al lui Bulacu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button