Administratie

Spitalul din Brezoi a rămas fără medici

Medicii din cadrul Spitalului Orăşenesc Brezoi au luat drumul străinătăţii. Pesemne că s-au săturat de salariile mizere şi condiţiile inumane de muncă. De aceea, pleacă unul câte unul cât mai departe de România.
Un medic cu 30 de ani vechime primeşte cel mult 2.000 de lei, iar un rezident 700 de lei. În plus, din cauza subfinanţării din sistem, salariile medicilor ar putea fi plătite cu întârziere până la sfârşitul acestui an.
În acest moment, spitalul, care deserveşte tot nordul judeţului Vâlcea, are 50 de posturi vacante. Conducerea unităţii a evitat să mai facă angajări, de teamă să nu ajungă în incapacitate de plată. Deocamdată, Spitalul Orăşenesc Brezoi nu a înregistrat datorii către furnizori, acesta fiind unul din motivele pentru care primarul Robert Schell a semnat fără obiecţii preluarea. Din cauza subfinanţării, există totuşi riscul ca medicii să nu-şi primească salariile la timp şi să se înregistreze datorii.
„Se întâmplă şi la noi ca peste tot. Ne confruntăm cu un deficit de medici, şi cu toate că am scos posturile la specializare, medicii au plecat oricum. Avem deficit de personal pe toate specialităţile. Conform organigramei, ar trebui să avem 130 de angajaţi, dar avem doar 85: 6 medici, 4 rezidenţi şi 35 de asistente, plus TESA. La noi, volumul de muncă e dublu faţă de alte spitale, iar un medic cu 30 de ani vechime câştigă 2 000 de lei, în timp ce un rezident primeşte doar 700 de lei. Spitalul deserveşte peste 17 000 de oameni din toate comunele din nordul judeţului Vâlcea”, a declarat directorul Vasile Cerbu.
Primarul Robert Schell s-a gândit că singurul lucru pe care primăria îl poate face pentru a împiedica exodul medicilor peste graniţă ar fi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Astfel, primăria va demara în luna septembrie lucrările de reabilitare a clădirii în baza unui proiect pe fonduri europene. Investiţia se ridică la 30 de miliarde de lei vechi şi include şi dotarea cu aparatură performantă a celor trei secţii.

Dana Nedescu

Articole Similare

One Comment

  1. care salarii,i-au peste 5000 de lei doctorii si noaptea se doarme pe rupte cand sunt de garda, medici nu vor sa aduca sa nu piarda din plata garzilor cam asta e problema de plecat in strainatate nu se pune problema alta ar fi problema platesc pt rezidenti si acestia cand termina rezidentiat cu aranjamente numai vin aici

Lasă un răspuns

Back to top button