Liga IV

Sparta, noua lideră a Ligii a IV-a! Victorie fără dubii în derby-ul cu FCPO

Sâmbătă, pe ISport Arena, pe un teren impecabil și o bază de cinci stele, în fața unui public numeros, ca în vremurile bune ale fotbalului vâlcean, a avut loc derby-ul Ligii a IV-a vâlcene, între cele mai bune formații din acest eșalon, Sparta Rm. Vâlcea și FC Păușești Otăsău. Oaspeții aveau un punct peste gazde. FCPO a dominat campionatul, însă nu a reușit să se păstreze în fruntea ierarhiei. Sparta a fost echipa mai bună în acest joc.

Oaspeții au câștigat prima repriză. Deschiderea scorului s-a produs în minutul 9, după o acțiune în partea stângă, o minge deviată. Matei a adus lidera în avantaj: 0-1. Elevii lui Robert Olaru au avut șansa să dubleze avantajul, după o altă minge deviată, ajunsă cu noroc la Neacșu. Atacantul oaspeților scăpase singur, dar a pierdut timp. I-a pasat totuși lui Pătrănoiu, care a finalizat cu un șut dezamăgitor. Sparta nu a dat semne de revenire. La adăpostul avantajului minim, echipa din Păușești a încercat să fie precaută, să nu riște prea mult.

De la vestiare, după pauză, gazdele au ieșit mai determinate. Au pus presiune din minutul 46 pe adversară și pe fondul dominării teritoriale a apărut și golul egalizator. A fost un corner executat nu chiar bine de Mihăilă, care nu a trecut de primul om. Negoiță (unul dintre evidențiații primei reprize) a produs o neglijență, din dorința de a îndepăra pericolul. Uță, mult mai experimentat, i-a luat fața, a căzut în careu și s-a acordat penalty. Cazan a marcat din punctul cu var pentru 1-1. Golul primit a turnat plumb în ghetele celor de la FCPO, care nu au avut reacție. Trei minute mai târziu, trupa pregătită de Mihai Lungan și Romeo Chelcea a trecut la timonă. Un alt corner a adus golul de 2-1. A marcat căpitanul Cătălin Dobre. Petrescu, Cazan au mai ratat pentru Sparta. Echipa din Păușești a dat emoții gazdelor doar la o centrare a lui Matei. Mingea a trecut prin fața porții. Trei jucători de la Păușești, aflați în preajmă, nu au reușit să îmingă balonul în plasă.

În minutul 68, la Sparta a intrat pe teren și golgheterul Andrei Streinu. A marcat la prima atingere de balon după un alt corner: 3-1. Tot Streinu a și închis tabela, în minutul 90+2, după un contratac, de doi contra doi. S-a terminat 4-1 și Sparta a trecut în fruntea ierarhiei, transformându-se în echipa cu cele mai mari șanse de a câștiga titlul județean. Oaspeții au avut promise recompense financiare substanțiale, însă au părut copleșiți de miza partidei în ultimele 45 de minute.

AJF a delegat pentru acest meci o brigadă de Liga I, din București, cu Bogdan Dumitrache la centru, Ionuț Bobe și Cosmin Vătămanu, la cele două linii. Observator a fost președintele AJF, Adrian Comănescu.

Campioana Ligii a IV-a vâlcene va înfrunta, la barajul de promovare în Liga a III-a, cea mai bună echipă din Olt, respectiv pe Iris Titulescu, formație care e deja campioană, deși nu matematic. Are 12 puncte avans față de următoarea clasată, cu cinci etape înainte de final.

Sparta Rm. Vâlcea: Dozescu – Neamu, Uță, Dobre, Chebar, Bucei, Preda, Petrescu, Șt. Popa, Mihăilă, Cazan. Au mai intrat: Streinu, Al. Chiripuș, Pușcatu.

FC Păușești Otăsău: Prvulovic – R. Mocioacă, Fistogeanu, Stanciu, Pătrașcu, I. Matei, Negoiță, Pătrănoiu, Rădulescu, Duca, Neacșu. Au mai jucat: Filipoiu, Ucă, Stănică, Despoiu.

Articole Similare

Back to top button