Diverse

Şi Viborg, şi Oltchim, joacă în „exil”

* niciuna dintre cele două finaliste ale Ligii Campionilor nu dispun de o sală care să le permită să dispute pe teren propriu meciurile din ultimul act

Din cauza faptului că nu dispun de săli a căror capacitate să fie de minim 5000 de locuri, conform regulamentului EHF, care să le permită astfel să dispute pe teren propriu meciurile din finala Ligii Campionilor, Viborg HK şi Oltchim Rm. Vâlcea sunt nevoite să joace în „exil” partidele din ultimul act al competiţiei. Astfel, echipa daneză va juca manşa tur la Herning, acolo unde există o sală nouă, de 12.000 de locuri (Messecenter Herning – care va găzdui şi meciuri din cadrul Campionatului European de handbal feminin din 2010), în timp ce vâlcencele se vor deplasa la Bucureşti, returul urmând a avea loc în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, care are o capacitate de 5.600 de locuri.
Situaţia este identică celei de anul trecut, atunci când finalistele Viborg HK şi Audi ETO Gyor au jucat de asemenea pe terenuri neutre cele două manşe: danezele la Aarhus, iar unguroaicele la Veszprem.

Vâlcenii au întâietate pentru procurarea biletelor

* din totalul celor 5.600 de tichete, doar aproximativ 1.000 vor fi vândute în Bucureşti

Deşi Sala „Ioan Kunst Ghermănescu” din Bucureşti are 5.600 de locuri pe scaune, se estimează că Oltchim nu va putea satisface toate cererile de bilete pentru finala Ligii Campionilor. Săptămâna trecută, o delegaţie a clubului vâlcean a făcut deplasarea în Capitală pentru a pune la punct toate detaliile legate de returul cu Viborg. 
Preşedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat că la Bucureşti vor fi puse în vânzare doar aproximativ 1.000 de bilete, restul urmând a fi rezervate suporterilor vâlceni. „E normal ca vâlcenii să aibă o anumită prioritate, să fie pe undeva avantajaţi, pentru că Oltchim este echipa lor, iar ei au fost prezenţi la fiecare meci de până acum. Dar asta nu înseamnă că nu vom pune în vânzare şi la Bucureşti măcar 1.000 de bilete. Ar fi ilogic să nu procedăm aşa”, a spus Gavrilescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button