Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

CU TROFEUL PE MASĂ LA BUCUREŞTI

cso* sorţii au decis ca echipa vâlceană să joace pe teren propriu returul finalei cu Viborg HK 

Calificată în premieră în ultimul act al Ligii Campionilor, Oltchim a avut noroc la tragerea la sorţi care s-a desfăşurat marţi, 20 aprilie, la Viena, acolo unde se află sediul Federaţiei Europene de Handbal (EHF). Astfel, echipa vâlceană va disputa pe teren propriu manşa retur a finalei cu Viborg HK. Aşa cum se cunoaşte, în 2006, atunci când a fost prezentă de asemenea în ultimul act al unei competiţii europene (Cupa Cupelor), Oltchim a avut noroc la tragerea la sorţi, iar returul finalei cu Byasen Trondheim s-a jucat la Rm. Vâlcea. 

Gavrilescu a visat ordinea

Imediat după tragerea la sorţi, cele două cluburi care se vor înfrunta în finală au stabilit datele şi orele oficiale ale celor două partide. Astfel, meciul tur va avea loc sâmbătă, 7 mai, de la ora 17.15 (ora României), în timp ce returul se va juca sâmbătă, 15 mai, de la ora 20.45 (ora României). La tragerea la sorţi de la Viena a fost reprezentat doar clubul Oltchim, prin Ioan Gavrilescu – preşedinte şi Olah Werner – membru în Biroul Executiv. Din cauza norului vulcanic care a blocat toate cursele aeriene din Europa, niciun delegat al echipei Viborg nu a putut participa la ceremonie. Secretarul general al EHF, Michael Wiederer, a desfăcut bilele, ordinea fiind Viborg, iar apoi Oltchim, adică meciul tur în Danemarca, iar returul în România. „Am avut un vis cu o seară înainte. Mă vedeam trăgând din căciulă bilele, al doilea meci fiind la Bucureşti. De obicei, când visez mi se întâmplă invers, dar acum a ieşit aşa cum ne-am dorit”, a declarat Gavrilescu la revenirea în ţară. 

„Suntem în avantaj!”

Prin prisma faptului că va disputa returul finalei pe teren propriu, Ioan Gavrilescu crede că Oltchim are mai multe şanse de a-şi adjudeca trofeul Ligii Campionilor. „Nu trebuie să fim prea bucuroşi, faptul că jucăm returul acasă nu înseamnă că ne-am şi adjudecat Liga Campionilor. Anul trecut, Viborg a jucat returul la Gyor şi a câştigat trofeul după ce pierduse pe teren propriu la 2 goluri. E un avantaj pentru noi că jucăm returul la Bucureşti, dar numai dacă vom câştiga, facem egal sau pierdem la maximum 2-3 goluri în Danemarca, în prima manşă. Viborg nu e Gyor, ci este o formaţie mai aşezată, completă. Şansele sunt de 50-50 însă aş pune ceva în plus pentru noi. În acest moment, Oltchim e singura echipă din Liga Campionilor care poate alinia două garnituri de aceeaşi valoare”, a specificat preşedintele grupării vâlcene. Antrenorul Radu Voina a fost de părere că nu prea mai contează, la acest nivel, ordinea de desfăşurare a meciurilor: „Nu ştiu dacă la acest nivel mai contează unde se joacă returul, dar să joci acasă, cu trofeul pe masă e altceva!”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button