Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Şi Dan Săraru a ajuns la fundul sacului

Nu a trecut nici măcar jumătate din an şi conturile primăriilor au început deja să se golească. La Şirineasa, spre exemplu, s-au făcut calcule şi s-a ajuns la concluzia că, date fiind condiţiile, în scurt timp nu vor mai exista resurse pentru acoperirea salariilor angajaţilor primăriei, aşa că Guvernul „Boc” va putea doar pe hârtie să oprească impozitul anunţat de 25 la sută din retribuţia bugetarilor. „Ne-au fost asigurate salariile pentru angajaţii Primăriei, din cotele defalcate din impozitul pe venit, doar pentru primele două trimestre ale anului. Dacă lucrurile vor merge în aceeaşi direcţie, apreciez că la 1 august, aproximativ, nu vom mai avea bani pentru salarii”, a precizat primarul Dan Săraru. În aceste condiţii este greu de crezut că se vor mai putea rezolva şi alte probleme de interes local. Primarul Dan Săraru spera că va reuşi să dea drumul cât mai curând reţelei de canalizare, însă planurile i-au fost date peste cap. „Lucrările au fost finalizate, dar nu am bani pentru a face racordurile la cele şapte staţii de pompare pentru ca reţeaua de canalizare să poată funcţiona. Am nevoie de 126 de milioane de lei vechi. Ar trebui să apelez la bugetul local, dar în condiţiile în care nu vor mai fi bani nici de salarii, nu am de unde să asigur fondurile necesare. Taxele şi impozitele locale înseamnă mai puţin de 10 la sută din bugetul comunei”, s-a plâns Dan Săraru, care intenţionează să ceară sprijinul Consiliului Judeţean pentru a rezolva situaţia.

Dan Săraru, nemulţumit de punctajul obţinut pe Măsura 3.2.2.

O altă dezamăgire a primarului din Şirineasa o reprezintă atribuirea punctajului pentru proiectul pe Măsura 3.2.2. a PNDR. Dan Săraru este dezamăgit de faptul că a fost penalizat injust de comisia de evaluare, care i-a declarat proiectul eligibil, dar nu l-a inclus între cele care vor primi finanţare. „Printre altele, proiectul pe Măsura 3.2.2. avea inclus şi construirea unui cămin de bătrâni. N-am primit pentru acest lucru nici un punct, iar alte proiecte asemănătoare au fost notate corespunzător. Am făcut contestaţie şi sperăm că vom obţine încă şapte puncte în plus faţă de cele care ne-au fost acordate pentru acest proiect. Vreau să fiu mai sus în clasament, în eventualitatea în care se vor suplimenta fondurile pentru finanţarea celor declarate eligibile”, a anunţat primarul din Şirineasa. Mai trebuie spus că Săraru a fost dezavantajat şi de faptul că Şirineasa, conform datelor statistice, este considerată o comună cu grad de sărăcie scăzut, adică bogată, în ciuda faptului că aici convieţuiesc aproximativ 500 de rudari săraci, dintr-un total de aproximativ 2600 de locuitori.
Altfel, dată fiind situaţia, Dan Săraru e sceptic în privinţa soluţionării şi a altor probleme cu care se confruntă localitatea, precum cea a alocării fondurilor pentru proiectul privind construirea unei baze sportive. „Pustietate pe şantiere, degradări şi firme în faliment. Majoritatea comunelor se regăsesc în acest peisaj. Nu ştiu ce să mai cred, pentru că de două luni şi jumătate suntem minţiţi că va exista o Hotărâre de Guvern de alocare de fonduri pentru lucrările efectuate în 2009 şi nedecontate, categorie în care ne încadrăm şi noi”, a mai precizat Dan Săraru. (Simona SIMA)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button