Administratie

Primãria din Bãrbãteşti a primit cadou o maşinã de pompieri

* cisterna de apã are o capacitate de 3000 de litri şi a fost procuratã gratuit, printr-o intervenþie a primarului Constantin Banacu

Serviciul voluntar de pompieri din comuna Bãrbãteşti beneficiazã, din aceastã primãvarã, de o maşinã specialã, cu ajutorul cãreia incendiile care vor izbucni pe raza localitãþii vor putea fi stinse în cel mai scurt timp. Cisterna de apã are o capacitate de 3000 de litri şi a fost procuratã gratuit de la Olteniþa, printr-o intervenþie a primarului Constantin Banacu. „Maşina va fi numai a primãriei. Mã bucur cã pentru procurarea acesteia nu a trebuit sã plãtim niciun ban, deci pot sã spun cã a fost pur şi simplu un chilipir. Acum nu mai existã nicio îndoialã cã serviciul voluntar de pompieri al primãriei Bãrbãteşti este cel mai tare din judeþ, fiind totodatã şi cel mai bine dotat. Atunci când am pus la punct reþeaua de alimentare cu apã am avut grijã sã dispunem de hidranþi în dreptul fiecãrei şcoli, în dreptul magazinelor. Chiar dacã acum suntem foarte bine puşi la punct în aceastã privinþã, ne dorim sã avem parte totuşi de cât mai puþine incendii”, ne-a spus primarul alesul local.
Maşina de pompieri de care autorităţile locale din Bărbăteşti dispun de puţin timp se adaugă buldo-excavatorului pe care primăria condusă de Constantin Banacu îl deţine deja în proprietate mai mult timp, cu ajutorul căruia s-au realizat lucrările importante în această comună. „Dacă nu aveam acel buldo-excavator n-am fi putut să racordăm nici măcar 5 la sută din gospodării la reţeaua de alimentare cu apă. Fără acel utilaj ne-ar fi trebuit o zi să finalizăm lucrările la o casă şi 10 oameni să muncească în continuu, până seara târziu. Cu buldo-excavatorul am «rezolvat» chiar şi câte 10-12 gospodării pe zi”, a încheiat Banacu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button