Liga Nationala

Se reia Liga Naţională

• sâmbătă, 3 octombrie, Oltchim Rm. Vâlcea va înfrunta HCM Hidroconcas Buzău, în cea de-a patra etapă a sezonului

După aproximativ trei săptămâni de pauză, sâmbătă, 3 octombrie, Liga Naţională de handbal feminin îşi va reintra din nou în drepturi. Pentru scurt timp însă, deoarece runda care va avea loc la finele acestei săptămâni va fi urmată de o nouă vacanţă, destinată de asemenea primei reprezentative.

Vâlcencele vor să urce pe primul loc

La finele săptămânii, fetele de la Oltchim Rm. Vâlcea se vor deplasa la Buzău, acolo unde vor înfrunta echipa locală, HCM Hidroconcas.

Duelul se anunţă a fi, din nou, unul fără probleme pentru jucătoarele pregătite de Radu Voina şi Aurelian Roşca. Adversarele nu traversează deloc o perioadă fastă, sunt pe locul 12, fără nicio victorie în cont, singurul punct câştigat fiind cel în compania nou-promovatei Ştiinţa Bacău, cu care buzoiencele au remizat chiar pe teren propriu (27-27). În aceste condiţii, misiunea vâlcencelor pare a fi una cât se poate de lejeră, fiind greu de crezut că „galacticele” s-ar putea împiedica tocmai la Buzău.
Altfel, aflată doar pe locul secund în ierarhia la zi a campionatului intern, Oltchim Rm. Vâlcea aşteaptă ca liderul HCM Baia Mare să facă primul pas greşit (de ce nu chiar la Galaţi, în etapa de la finele săptămânii?) pentru a prelua şefia.
 
O etapă, apoi naţionala trece din nou la treabă

După runda care va avea loc sâmbătă, 3 octombrie, naţionala de senioare se va reuni din nou, de data aceasta pentru a disputa primele meciuri din preliminariile Campionatului European, al cărui turneu final va avea loc tocmai în decembrie 2010. Tricolorele vor înfrunta mai întâi Portugalia, miercuri, 14 octombrie, meciul urmând a se disputa la Sighişoara (oraşul de unde este originar selecţionerul Radu Voina), începând cu ora 19.00. Ulterior, sâmbătă, 17 octombrie, România se va deplasa în Elveţia, mai precis la Zurich, acolo unde va da piept cu naţionala ţării gazdă, începând cu ora 16.15.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button