Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Şcolile din Păuşeşti-Otăsău, aduse la standarde europene

Autorităţile locale din Păuşeşti-Otăsău au depus eforturi pentru a le oferi elevilor din comună cele mai bune condiţii de studiu. Viceprimarul Cătălin Avan ne-a precizat că, recent, s-au finalizat lucrările la acoperişul Şcolii cu clasele I-IV din satul Barcanele: „Clădirea a fost acoperită cu tablă de tip Lindab. Lucrarea ne-a costat doar 39.000 RON, la care se adaugă TVA-ul, în condiţiile în care am avut de acoperit o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi. 24.000 RON au fost alocaţi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar restul banilor i-am pus din bugetul local. Tabla este de foarte bună calitate, garanţia fiind de 10 ani. Firma Forexim, care a executat lucrările, merită lăudată pentru profesionalismul de care au dat dovadă angajaţii săi, colaborarea cu această societate fiind excelentă şi la o altă lucrare de acelaşi tip, desfăşurată la Şcoala cu clasele I-VIII din Păuşeşti-Otăsău. Atât din punct de vedere al calităţii lucrărilor executate, cât şi al preţului pe care l-am plătit”.
Aleşii locali din Păuşeşti-Otăsău, primarul Gheorghe Pârvulescu şi viceprimarul Cătălin Avan, au dovedit astfel că, în ciuda crizei, se pot face lucrări durabile chiar şi cu bani puţini. „În ultimii doi ani, şcoala din Barcanele a cunoscut o transformare radicală. Locaţia dispune acum de un laborator de informatică, care a fost dotat încă din vremea cabinetului Tăriceanu, un grup sanitar modern şi curat, centrală termică, geamuri termopan. În prezent, şcoala corespunde tuturor normelor în vigoare, cei aproximativ 60-70 de elevi care învaţă acolo, inclusiv cei de la grădiniţă, fiind extrem de încântaţi de condiţiile oferite”, a continuat Cătălin Avan.
Altfel, viceprimarul din Păuşeşti-Otăsău ne-a mai informat că s-a modernizat şi şcoala din centrul comunei. „S-au executat lucrările de reabilitare interioară, s-au montat tavane din rigips, s-a vopsit interiorul cu lavabil, iar instalaţia electrică a fost schimbată, pentru că cea vechea – care era degradată – putea să provoace oricînd un incendiu devastator. În acest moment, am obţinut autorizaţia de funcţionare sanitar-veterinară pentru cele trei şcoli şi cele patru grădiniţe din comună, un progres evident faţă de 2008, atunci când niciuna nu era autorizată din acest punct de vedere”, a concluzionat Avan.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button