Acasă Fără categorie SCM Rm. Vâlcea a revenit pe podium în Liga Florilor

SCM Rm. Vâlcea a revenit pe podium în Liga Florilor

546
0

Joi, 28 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a disputat cel de-al șaselea meci oficial din 2021. De această dată a jucat în campionat. În etapa a VIII-a din Liga Florilor, ”municipalele” au întâlnit Dunărea Brăila. Partida s-a desfășurat la București. În prima repriză, lucrurile nu au funcționat așa cum și-ar fi dorit Florentin Pera. Brăila a avut mai mult inițiativa. Vâlcea a condus doar de două ori în primele 30 de minute, în debutul partidei. Apoi Dunărea a fost mai mereu cu un pas în față. SCM nu a permis, însă, ca aceasta să se distanțeze la mai mult de două goluri. Până la urmă, repriza s-a încheiat favorabil elevelor lui Neven Hrupec, care au intrat la vestiare cu un avantaj de un gol: 13-12. În primele 30 de minute a fost acordat și un cartonaș roșu. L-a văzut Aneta Udriștoiu, care a scos-o din joc pe Cristina Florica, după o piedică ce i-a provocat extremei vâlcene o entorsă și i-a pus acesteia, sub semnul întrebării, prezența la Națională, la acțiunea de săptămâna viitoare, la care a fost convocată. În locul Cristinei, Pera a apelat pe extremă la junioarele Lupei și Stamin.

Repriza secundă a început bine pentru Vâlcea. Hosu a apărat, apoi Elghaoui a egalat (13-13). A fost primul gol al meciului înscris de pe pivot. Apoi, deși Minevskaja a fost eliminată, SCM a rezistat. Hosu a avut două parade consecutive, pe același atac al adversarelor. În ciuda situației favorabile, vâlcencele nu au reușit să preia conducerea. Liscevic a ratat, apoi și Aardahl, dintr-o situație de 1/1 cu Elena Șerban, portarul Dunării, care a făcut de-a dreptul minuni între buturile echipei sale. În minutul 35, Brăila a trecut din nou în avantaj (14-13), pentru ultima dată. Dmitrovic a marcat primul gol al reprizei pentru echipa sa. Imediat aceeași jucătoare a fost sancționată cu o eliminare de două minute. Campioana României a egalat prin Minevskaja, din 7 metri. SCM avut dublă superioritate pentru mai bine de un minut. A marcat o dată, prin Lopez, trecând la timonă (15-14). În minutul 41, pentru prima dată în acest joc, elevele lui Florentin Pera s-au distanțat la două goluri. Liscevic a marcat pentru 17-15. Ecartul s-a mărit chiar la trei goluri, după reușita lui Gonzalez. Elena Șerban și-a ținut, însă, echipa în joc. Handbalistele SCM-ului au contribuit la procentajul bun al acesteia, nefiind suficient de lucide la finalizare. Ultimul sfert de oră, chiar dacă au fost 9 minute fără gol în dreptul Vâlcii, a fost gestionat mai bine de SCM.

Pe contraatac, Lopez a marcat pentru 19-17, apoi a apărat Hosu și tot pe contraatac Elghaoui a dus scorul la 20-17. În minutul 57, Dmitrovic a redus din diferență. A fost ultimul gol al partidei. Finalul a fost dominat de momente de confuzie, după niște decizii ale arbitrelor, însă pe SCM a interesat-o mai puțin. Cronometrul și tabela s-au oprit la scorul de 20-18 pentru Vâlcea. ”Municipalele” au încheiat cu bine un nou joc dificil și au revenit pe podium în Liga Florilor. Sunt pe locul 3.

Marți, 2 februarie, de la ora 13.15, campioana României se va întoarce la București, pentru partida din etapa a IX-a, cu nou-promovata Activ Prahova Ploiești, care în această rundă a produs surpriza, scoțând un punct (27-27) din duelul cu Gloria Buzău.

Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat în jocul de la București: Minevskaja (6), Gonzalez (5), Lopez (4), Elghaoui (3), Liscevic (1), Florica (1).

Dunărea Brăila a punctat prin: Dmitrovic (8), Kanaval (4), Tamires (3), Dache (2), Udriștoiu (1).

FOTO: Facebook SCM Rm. Valcea