Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea, obiectiv îndeplinit la Cisnădie. Liscevic, sărbătorita zilei, printre cele...

SCM Rm. Vâlcea, obiectiv îndeplinit la Cisnădie. Liscevic, sărbătorita zilei, printre cele mai bune jucătoare de pe teren

513
0

Miercuri, 20 octombrie, SCM Rm. Vâlcea a jucat, în deplasare, cu Măgura Cisnădie, într-un meci contând pentru etapa a V-a din Liga Florilor. Partida a rămas restanță ca urmare a faptului că în week-end gruparea sibiană a evoluat în EHF European League. Din fericire pentru trupa de la poalele Capelei, confruntarea din Cehia le-a obosit pe elevele lui Alexandru Weber, care nu au avut aceeași prospețime ca vâlcencele. Cu excepția primului minut și a minutului 57, când Măgura a egalat, SCM a condus tot timpul, având și șase goluri avans. A obținut o victorie meritată, care o readuce în apropierea podiumului din Liga Florilor.

Roch a apărat două lovituri de la 7 metri în primul mitan

Per ansamblu, prima repriză a fost una bună pentru ”municipalele”. Dimitrovic a deschis scorul. A fost pentru prima și ultima oară când Cisnădie s-a aflat la conducere. Asma Elghaoui a egalat printr-o învârtită, apoi, pe contraatac, Nikolic a dus scorul la 2-1 pentru Vâlcea. În minutul 3, era 3-1 pentru oaspete, Liscevic înscriind și ea pentru prima dată în acest joc. Din minutul 12, Isabell Roch, nemțoaica din poarta SCM-ului (care a absentat în ultimele săptămâni din cauza infectării cu COVID-19) a început să le dea fiori gazdelor. Dmitrovic i-a prins frica. După patru goluri (două din 7 metri), la a cincea încercare sârboaica nu a mai reușit să o învingă pe Roch. Marina a încercat o boltă din punctul de penalitate, dar Isabell și-a ”citit” adversara și a prins mingea. Au urmat și alte intervenții bune ale goalkeeperului SCM-ului. Apărarea, în general, s-a ridicat la un nivel bun, amintind de vremurile trecute. Cea mai mare diferență de pe tabelă a fost de cinci goluri. În minutul 19, Klicovac a dus scorul la 10-5. Ianăși a marcat golul 6 pentru Măgura, dar Gonzalez, printr-o aruncare de la șold, printre picioarele adversarei și mâinile portarului, a refăcut avantajul (6-11). Apoi Gonzalez a fost eliminată pentru două minute. Imediat, Roch a apărat a doua aruncare de la 7 metri, tot în fața Marinei Dmitrovic. În ultimele minute înainte de pauză, sibiencele au crescut tempoul. Au marcat de trei ori, iar Vâlcea, doar o dată, prin Glibko: 9-12.

Municipalele au trăit periculos: de la +5, la 20-20, în minutul 57

În debutul părții secunde, nu a funcționat atacul, însă Roch și-a făcut pe deplin datoria în poarta Vâlcii. SCM a rămas la timonă deși a marcat primul gol abia după cinci minute de la reluare. Liscevic, pe contraatac, a punctat pentru 13-10 în favoarea formației vizitatoare. Tot ea a dus scorul la 14-10. În minutul 40, s-a refăcut diferența maximă, de cinci goluri. Asma a valorificat atacul Vâlcii: 16-11. ”Municipalele” s-au relaxat prea repede, iar finalul a fost cu emoții. În următoarele 10 minute, Măgura Cisnădie a reușit să se apropie de Vâlcea. În minutul 52, doar două goluri mai despărțeau cele două formații (17-19). Apoi Gonzalez a șutat în blocaj, iar Neagu și-a adus echipa la doar un gol în spate: 18-19. Liscevic a evitat o situație și mai complicată. S-a desprins aproape doi metri de la podea și a trimis o ”bombă” la poarta sibiană: 18-20. Gariaeva a taxat-o! A lovit-o în față, Liscevic resimțind din plin lovitura. Totuși, Ianăși a fost cea eliminată. În inferioritate numerică, Măgura s-a descurcat mai bine. A marcat de două ori, prin Blazevic și Tătar, fără să primească gol. În minutul 57, tabela indica egalitate: 20-20. Handbalistele pregătite de Bent Dahl s-au trezit la timp. Glibko a marcat pentru 21-20 în favoarea Vâlcii, apoi Liscevic a recuperat și după o combinație cu pivotul, Klicovac a readus SCM-ul pe plus 2. Formația de la poalele Capelei s-a apărat perfect și astfel și-a asigurat victoria. În minutul 59, Klicovac a rispit orice urmă de îndoială în privința câștigătoarei (20-23). Meciul s-a încheiat cu o aruncare de la 7 metri, transformată de Neagu. Scor final: 23-21 pentru SCM, victorie care o apropie de locurile fruntașe. Sâmbătă, 23 octombrie, Vâlcea primește vizita formației Dunărea Brăila. O nouă victorie ar șterge cu buretele începutul mai puțin fast de sezon.

”Kiki” a împlinit 32 de ani

Cea de-a 32 aniversare a prins-o pe Kristina Liscevic, ”magicianul” din curtea SCM-ului, pe teren. Kiki a fost una dintre cele mai bune jucătoare din tabăra echipei vâlcene, alături de Glibko și Roch. Liscevic a avut câteva recuperări în apărare, iar în atac a ”desenat” frumos alături de Iryna. Jucătoarea de origine sârbă a marcat de cinci ori în poarta celor de la Cisnădie. Cea mai prolifică jucătoare a fost ucraineanca Iyna Glibko, cu șapte goluri. Pentru trupa pregătită de Bent Dahl au mai înscris: Elghaoui (3 goluri), Gonzalez (3), Klicovac (3), Nikolic (1) și Florica (1). La final, Kristina Liscevic a fost luată pe sus de colegele sale, care, din fericire, nu au făcut nicio glumă proastă și au prins-o la fiecare ”Ole”.

Din tabăra gazdelor s-a remarcat Neagu, cu cinci goluri. Au mai punctat: Dmitrovic (4), Radojevic (3), Ianăși (3), Gariaeva (2), Blazevic (2), Tătar (1) și Bardac (1).