Politica

Scandal cu năbădăi la Spital!

Pârvu o ameninţă pe Sălişte cu DNA-ul

Consilierul judeţean PSD Constantin Pârvu, liderul CNSLR Frăţia – Vâlcea, o ameninţă pe democrata Georgeta Sălişte cu DNA-ul, dacă nu renunţă la postul de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
Sindicalistul susţine că democrata Georgeta Sălişte deţine ilegal postul de director şi că va face tot ce-i stă în putinţă să o dea afară de la conducerea SJU. Indirect, Pârvu l-a acuzat şi pe preşedintele CJ, Ion Câlea, colegul său de partid, că a pus interesele politice deasupra intereselor pacienţilor.
„Dacă dumneavoastră nu vreţi să luaţi atitudine pentru că aţi făcut o alianţă cu PDL, care vă obligă să o menţineţi în funcţie pe Georgeta Sălişte, eu vă promit că fac plângere la Procuratură şi DNA. Dacă nu o faceţi, o fac eu. Este inadmisibil să aibă două secţii cu chirie la Maternitate şi să nu plătească pentru ele. SJU colcăie de mizerie sub conducerea acestei doamne, mafia medicamentelor îşi face de cap. Nu mai are voie să conducă acest spital, să participe la un nou concurs pe post indiferent de înţelegerile făcute de dumneavoastră, pentru că a pierdut procesul cu Ministerul Sănătăţii. Nu e posibil să o ţinem acolo doar pentru interesul unor grupuri şi nu în cel al bolnavilor”, a afirmat Constantin Pârvu, vicepreşedintele PSD Vâlcea.
Georgeta Sălişte a pierdut procesul cu Ministerul Sănătăţii, în Dosarul 396/46/2008. Prin Decizia 228/20.01.2009, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat dreptate conducerii Ministerului Sănătăţii. Instanţa a admis recursul şi a modificat sentinţa anterioară, care îi dădea dreptate Georgetei Sălişte, respingând în fond acţiunea acesteia ca neîntemeiată. Cu toate acestea, Georgeta Sălişte ocupă în continuare scaunul de manager, deşi, legal, nu mai are dreptul să îşi exercite funcţia. Sălişte spune că procesul a fost unul strict politic şi că nu are de ce să renunţe la această funcţie. „Procesul meu a fost unul strict politic. Nu sunt vinovată cu nimic pentru că  nu poţi acuza un singur om de moartea unui pacient în condiţiile în care medicii responsabili s-au ales doar cu nişte avertismente. Nu mi se pare corect”, afirmă managerul Georgeta Sălişte de fiecare dată când i se cere o declaraţie oficială pe acest subiect.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button