Politica

Diaconescu, urmaşul lui Traian… Băsescu

unpr maziluVineri, la Clubul Bloody Mary, au avut loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al UNPR Vâlcea, la acest important eveniment participând, în calitate de invitaţi, ministrul Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, Şerban Mihăilescu, precum şi câţiva lideri judeţeni.

Mazilu, reconfirmat în funcţie

Cu această ocazie, deputatul Dan Mazilu a fost reconfirmat în funcţie şi s-a stabilit o primă strategie politică în perspectiva alegerilor din 2012. După şedinţă, progresiştii au susţinut şi o conferinţă de presă, în cadrul căreia primele expuneri au vizat lansarea unor critici la adresa Fondului Monetar Internaţional. De la Vâlcea, Cristian Diaconescu le-a recomandat experţilor FMI „să evite clişeele” în relaţia cu România. Totodată, acesta a precizat că UNPR va susţine, ţinând cont de calculele specialiştilor din Finanţe, reducerea CAS de la 44,3 la 41 la sută, creşterea salariului minim la 720 lei şi diminuarea cotei unice de la 16 la 12 la sută. „În funcţie de aceste măsuri, putem fundamenta bugetul de stat pe 2011, dar şi modul de aplicare, pe viitor, a legii salarizării”, a anunţat Diaconescu.
În dialogul cu jurnaliştii vâlceni, Gabriel Oprea a abordat în special teme politice, începând cu o glumă. „Imnul nostru de partid, pe care l-aţi ascultat, „Noi suntem români”, se termină cu sintagma „noi suntem urmaşii lui Traian”. Ne place să credem că vom fi urmaşii preşedintelui Traian Băsescu”, a răspuns Oprea, la o întrebare legată de posibilitatea ca Diaconescu să fie desemnat drept candidatul UNPR pentru Preşedinţia României. În acelaşi context, el a adăugat că o decizie legată de acest subiect va fi luată zilele următoare, prin votul majorităţii aleşilor UNPR din ţară, care urmează să fie invitaţi în acest scop la Palatul Parlamentului.

FMI are intenţii ascunse

Cristian Diaconescu, cel mai probabil viitorul candidat al UNPR pentru funcţia de şef al statului, şi-a completat colegul, afirmând că, în opinia sa, în această perioadă, preşedintele ar trebui să relaţioneze cu exteriorul, deschizând punţi de dialoguri cu partenerii şi aliaţii din afara României. Cu alte cuvinte, el crede că Băsescu are o politică greşită, cel puţin din acest punct de vedere, care pune cumva sub semnul întrebării viitorul ţării noastre şi şansele ca România să devină membru cu drepturi depline al UE. Revenind asupra problemelor pe care le întâmpinăm în relaţia cu FMI, Diaconescu a mai spus un lucru care ar trebui să-i pună pe gânduri pe români. Reprezentantul UNPR a sugerat că FMI ar dori ca sprijinul acordat României să se îndrepte, direct sau indirect, către bănci, care se află în „mâinile altora”. Motiv pentru Fondul Monetar Internaţional continuă să ne ţină în corzi.
Trecând la un alt subiect, moţiunea de cenzură, liderii UNPR au vorbit despre parlamentarii progresişti care au votat alături de Opoziţie, reamintind că aceştia au fost excluşi din partid. Gabriel Oprea s-a arătat sigur că, pe viitor, la următoarele moţiuni, UNPR nu va mai pierde deputaţi sau senatori. Argumentul său a fost acela că „proiectul nostru politic s-a coagulat”, iar UNPR şi-a stabilit „un loc, un rol esenţial în istoria prezentă a României” participând la asigurarea stabilităţii ţării „într-un moment delicat, de criză”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button