Volei

S-a schimbat sistemul competiţional în Divizia A2 a Campionatului Naţional de volei

În această perioadă, echipa de volei din cadrul Clubului Sportiv CET Govora, prezidat de Cito Drăgan, îşi continuă pregătirea, astfel încât jucătoarele să fie în formă maximă la începerea Campionatului Naţional destinat Diviziei A2. Potrivit antrenorilor Nicoleta şi Marius Mărgărit, prima etapă a competiţiei va avea loc peste aproximativ două săptămâni. În ceea ce priveşte lotul formaţiei vâlcene, cei doi profesori ai CNMB ne-au declarat că, singura componentă nouă este Bianca Covrig, de la LPS Piatra Neamţ.
„Avem şi câteva sportive care au plecat de la echipa noastră, aici mă refer la Ioana Toma, care acum evoluează pentru o grupare din Franţa şi la Mirabela Duma, care s-a lăsat de volei. Deşi este studentă la Sibiu, Andreea Costache a rămas în continuare alături de noi. Vom încerca să găsim o variantă pentru ca ea să îşi poată continua pregătirea în oraşul în care este la facultate, iar atunci când avem meciuri să poată veni să joace pentru CET Govora”, ne-a declarat Marius Mărgărit.
Preşedintele Cito Drăgan a explicat apoi faptul că, recent, s-a schimbat sistemul de desfăşurare a campionatului Diviziei A2. Astfel, echipa vâlceană va face acum parte dintr-o serie de patru formaţii, alături de grupările din Caransebeş, Alba Iulia şi Piteşti. Turul şi returul se vor juca de două ori, iar primele două clasate vor continua în faza superioară a competiţiei prin încrucişarea cu alte două grupări situate pe locurile 1 şi 2 în alte serii. Vor fi patru serii cu câte patru formaţii, în total 16 echipe.
„Anul acesta cred că vom avea un campionat mai interesant şi mai echilibrat, dat fiind faptul că, în faza a doua se întâlnesc cluburile cele mai puternice. Sperăm să intrăm în primele două locuri, însă, deocamdată, nu mai ştim cum sunt jucătoarele din Alba Iulia sau Piteşti, pentru că şi acolo s-au făcut modificări. Echipa din Caransebeş cred că este aceeaşi de anul trecut, destul de dificilă şi cu sportive foarte ambiţioase. Cred că va fi o serie tare”, a adăugat Marius Mărgărit.
Pe 10 octombrie va fi dat şi startul Campionatului Naţional rezervat junioarelor. La această categorie, CET Govora va face parte dintr-o serie de cinci formaţii, iar primele două etape se vor desfăşura în Sala „Capela” cu grupările din Piteşti şi Craiova.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button