Politica

Romeo Rădulescu ne serveşte cu piste false

piste false• Firmele patronate de prietenii, partenerii şi tovarăşii de fapte Bogdan Banu şi Romeo Rădulescu – Concept Invest SRL, Extins SRL şi Extins Com SRL – au chiar aceeaşi adresă şi acelaşi număr de telefon. Terenurile pe care sunt situate sediile, hala de producţie şi depozitul SC Concept Invest SRL apar în declaraţia de avere a candidatului PD-L la funcţia de primar al Râmnicului, semn că acesta are totuşi interese în zona construcţiilor 

A minţit sau doar n-a spus tot adevărul?

În urmă cu câteva zile, în cadrul unei conferinţe de presă, l-am întrebat pe viceprimarul Romeo Rădulescu dacă, direct sau prin intermediari, el sau firmele sale au interese şi legături de afaceri cu societăţile care se ocupă de termoizolarea blocurilor în Râmnicu Vâlcea, câştigând sume colosale din acest business extrem de profitabil, atât de la stat, cât şi de la sutele de proprietari de apartamente care aşteaptă naivi, cu sufletul la gură, oarecum masochişti, să voteze candidatul PD-L pe data de 18 aprilie.
Răspunsul său a fost ferm: „Nu!”. În acel moment, ne-au trecut prin minte mai multe idei şi variante: 1. Romeo Rădulescu, candidatul PD-L la funcţia de primar, este un „băiat deştept”, dar ar putea avea mâinile curate; 2. minte cu neruşinare; 3. nu ne spune tot adevărul. În final, am ajuns la concluzia că fiecare dintre aceste ipoteze are suport în realitate. Nu ne credeţi pe cuvânt? Păi, atunci vă propunem un exerciţiu de imaginaţie foarte simplu. Pe firul afacerii cu Delta, o firmă portocalie sută la sută, n-or apărea Extins, Extins Com şi Dav Mod, dar apare Concept Invest, societatea lui Bogdan Banu, partenerul, prietenul şi tovarăşul său de fapte, cu care s-a şi asociat la un moment dat în nişte afaceri ultra-bănoase şi de care nu am auzit să se fi despărţit între timp.

În 2000, Concept Invest avea o cifră de afaceri de 17.900 lei, iar în 2008 peste 85 de miliarde 

Mai mult, după ce am verificat câteva documente despre această firmă, am constatat că pe vremea când Bogdan Banu şi Romeo Rădulescu erau nişte muritori de rând, Concept Invest era cu un picior în groapă. Dacă în anul 2000 figura cu o cifră de afaceri de numai 179 milioane de lei vechi, opt ani mai târziu, Concept Invest devenise, ca şi celelalte firme prietene, surori şi verişoare, o adevărată fabrică de bani. Cifră de afaceri în 2008: 86,238 miliarde lei vechi. Obiectul de activitate: construcţiile industriale şi industriale. De câţiva ani, Concept Invest s-a lansat şi pe piaţa materialelor de construcţii, în special a celor folosite pentru termoizolări. În acţionariatul acestei firme, într-adevăr, nu apare numele lui Romeo Rădulescu, dar cu toate acestea am reuşit să desluşim interesele şi legăturile acestuia cu afacerile vechiului său partener. De exemplu, adresa SC Concept Invest SRL este Râmnicu Vâlcea, Calea lui Traian nr. 114. Firma îşi are birourile în apropiere, pe aceeaşi stradă, la numărul 145. Deţine, de asemenea, un depozit şi o hală de producţie pe Calea Bucureşti nr. 56-58. Ce este special cu aceste adrese? 

Sediul, hala şi depozitul firmei lui Banu, pe terenurile lui Rădulescu 

Păi, acestea sunt şi adresele firmelor Extins şi Extins Com, patronate de Romeo Rădulescu. De altfel, multe dintre terenurile situate la aceste adrese figurează la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale ca proprietăţi ale aceluiaşi Romeo Rădulescu, omul care se crede demn ?i pregătit să ocupe funcţia de primar al Râmnicului, dar ne vinde gogoşi atât nouă, ziariştilor, cât şi râmnicenilor. Vă reamintim că, în urmă cu mai bine de o săptămână, răspunzând zvonurilor potrivit cărora, direct sau prin intermediari, s-ar afla în spatele afacerii privind termoizolarea blocurilor din Cartierul Nord, viceprimarul a încercat să pară cât mai convingător: „O singură firmă face termoizolarea blocurilor în Râmnicu Vâlcea. Licitaţia a fost câştigată de firma Delta. Această societate are relaţii contractuale cu majoritatea constructorilor din Râmnicu Vâlcea. Însă firmele mele, Extins şi Extins Com, nu au nicio legătură cu activitatea de construcţii. Am să vă rog să verificaţi. Puteţi să cercetaţi la Finanţe dacă nu mă credeţi pe mine, să luaţi desfăşurătorul de la firmele mele şi să vedeţi dacă au vreo relaţie de afaceri cu o singură firmă care are contract cu Primăria Râmnicu Vâlcea, pe orice domeniu. Ştiu că aveţi cunoştinţe, puteţi să aflaţi listingul foarte simplu, ce facturi tai în fiecare lună, de ce valoare şi către cine”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button