Politica

Bleotu nu a acceptat să trădeze PSD şi să construiască partidul lui Oprea

Grupul independenţilor, coagulat în jurul deputatului Gabriel Oprea în toamna trecută şi alcătuit din deputaţi şi senatori care au activat la PSD şi PNL, a intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru transformarea în formaţiune politică. Noul partid, care va fi lansat după Paşti, se va numi Uniunea Naţională pentru Progresul României şi va avea o platformă politică de centru-stânga.

Noua formaţiune va fi lansată după Paşti 

Deputatul independent Marian Sârbu a anunţat că zilele acestea se vor depune la tribunal semnăturile strânse pentru înscrierea formaţiunii. „Uniunea pentru Progresul României este sigură. Noi credem că, în a doua jumătate a lunii, toate documentele, doctrină, siglă şi statut, vor fi finalizate, iar la nivel de semnături avem responsabili în toată ţara”, a spus parlamentarul. Marian Sârbu a fost ministru al Muncii, iar în 2008 fusese lansat de PSD în competiţia pentru Camera Deputaţilor pe colegiul uninominal Horezu. De teama lui Ion Tudor, însă, care reprezenta PD-L, s-a zbătut şi a şi reuşit în cele din urmă să obţină un alt colegiu, fără probleme. 

Zvon: Ion Matei va candida la primărie din partea UpPR 

În perioada în care a vizitat destul de mult Vâlcea, Marian Sârbu şi-a făcut destui prieteni în interiorul organizaţiei PSD, dar cu toate acestea încă nu se ştie care va fi social-democratul care va conduce UpPR în judeţul nostru. Potrivit unor speculaţii pe această temă, până acum, ar fi fost contactaţi Vasile Bleotu, Ion Matei, Aurel Vlădoiu, Dumitru Persu, dar şi alţi membri marcanţi din filială. Deşi se presupunea, la un moment dat, că Ion Matei şi Vasile Bleotu ar fi acceptat propunerile primite, ultimul dintre aceştia neagă acest lucru. „Eu ştiu că, din cauza atitudinii mele tranşantă, critică şi mai directă decât a multor colegi, atunci când se petrec astfel de lucruri, sunt primul la care se gândeşte lumea că aş avea vreun amestec sau că aş cunoaşte detalii. Pot să vă spun că deţin foarte multe informaţii, însă aş fi poate ultimul care ar părăsi PSD. Nu am făcut-o când mi s-au oferit chestii grele, cum i s-au oferit, aţi văzut, lui Oprea. Deci vă daţi seama că nu o voi face nici acum şi nu o voi face niciodată. Rămân în PSD şi voi continua lupta din postura de membru al acestui partid. Într-adevăr, mi s-a propus să mă ocup de construcţia noului partid în Oltenia, dar am refuzat. Nu ştiu dacă altcineva din PSD Vâlcea a acceptat, dar cu siguranţă că, dacă eu nu am acceptat, s-au orientat către alţii”, a dezvăluit deputatul Vasile Bleotu. Parlamentarul a adăugat că regretă decizia sa doar într-o singură privinţă. Dacă ar fi acceptat, ar fi obţinut fonduri pentru comunităţile din zona Drăgăşani. „Regret doar faptul că am pierdut banii pe care i-aş fi putut aduce în sudul judeţului trecând la UpPR, adică în barca Puterii, alături de PD-L, dar nici măcar pentru asta nu am putut să-mi trădez partidul. Nu sunt un oportunist şi fac politică de prea multă vreme ca să-mi ia minţile astfel de oferte”, a justificat social-democratul. 

Dumitru Cornoiu, reinstalat ministru secretar de stat 

După şedinţa Delegaţiei Permanente a PSD Vâlcea, în care s-a stabilit candidatul la funcţia de primar în persoana fostul prefect Remus Grigorescu, s-a răspândit zvonul că Ion Matei n-ar fi participat la dezbateri pentru că, de supărare, ar intenţiona să plece de la PSD. Cu câteva săptămâni în urmă, el spunea că, de dragul PSD, renunţase la funcţia de director al Direcţiei Apelor Olt. De sâmbătă, a apărut ideea că Ion Matei va candida totuşi la funcţia de primar din partea Uniunii pentru Progresul României. De asemenea, se spune că un alt social-democrat cu forţă de la Vâlcea, care ar urma să pună umărul la construcţia noului partid pe meleagurile noastre, ar fi Dumitru Cornoiu, pe care Marian Sârbu l-a şi propulsat înapoi, săptămâna trecută, în funcţia de secretar de stat în Ministerul Muncii.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button