Liga IV

Oltul Ioneşti 2009, campioană de iarnă

page1În ultima rundă din cadrul turului Ligii a IV-a s-au întâlnit Oltul Ioneşti 2009 (liderul ierarhiei la zi) şi Damila Măciuca (ocupanta locului 3 în „Elită”) într-un meci extrem de disputat, care conta într-o oarecare măsură pentru relansarea campionatului. Până la urmă, după o luptă încrâncenată, dusă atât pe teren, cât şi în afara gazonului (de către spectatori), fotbaliştii omului de afaceri Ionel Giuran au reuşit să se impună la limită, cu 1-0.

Daniel Comănescu a avut prima ocazie de gol, în minutul 10, când şutul său trimis puternic din marginea suprafeţei de pedeapsă a şters bara transversală, iar imediat după, Adrian Albinaru a trecut pe lângă o nouă ocazie. Câteva minute mai târziu, Ţoanţă, de la Damila, i-a dat emoţii portarului Răzvan Ciubuc, care a respins în afara suprafeţei de joc, Pârvulescu trimiţând cu capul mingea, în urma loviturii de corner. Comănescu a mai avut încă o situaţie de a marca până la încheierea primului mitan, însă Mutu i-a respins şutul năpraznic. În prima repriză, oaspeţii au demonstrat mai multă incisivitate şi determinare spre poarta adversară, însă situaţia avea să se schimbe puţin în partea a doua a disputei.
La nici două minute după reluarea partidei, veteranul Cristi Mogoşanu s-a trezit singur cu portarul advers, însă s-a pierdut şi a ratat şansa de înscrie. În minutul 60, fostul „municipal” Răzvan Chebar şi-a trecut în cont o nouă şansă de gol, când a şutat din 12 metri, balonul trecând milimetric pe lângă bară. Damila a avut o posesie superioară în partea secundă a disputei, însă asta nu a ajutat-o cu nimic. Pe fondul acestei presiuni în joc a gazdelor, Oltul Ioneşti 2009 a profitat de o gravă eroare produsă în defensiva adversă şi a reuşit – în minutul 70 – să înscrie, prin Comănescu, pentru scorul de 1-0.

Dan Niţu: „O remiză ar fi fost echitabilă” 

Finanţatorul Dan Niţu nu a părut deloc afectat de eşecul din ultima rundă din acest an, fiind dispus, după meci, să-şi cinstească oaspeţii şi să felicite ambele echipe pentru faptul că şi-au văzut numai de jocul de teren.

„Am avut parte de două repriză total diferite. Dacă în prima oaspeţii au controlat jocul, în partea secundă am reuşit să ne impunem şi să ne creăm suficiente ocazii de a marca. Din păcate, nu am putut să concretizăm niciuna, iar adversarii au speculat o eroare produsă în defensiva noastră şi au marcat singurul gol al partidei. Consider că un rezultat de egalitate ar fi fost cel rezonabil, la cum au decurs evenimentele de pe teren. Noi vrem să terminăm pe locul 2 sau 3. În retur, cel puţin doi jucători vor veni la Damila, pentru a întări compartimentul defensiv şi atacul. Sunt mulţumit de ceea ce au demonstrat băieţii mei şi vreau să-i felicit pentru efortul şi abnegaţia arătată”, ne-a declarat finanţatorul Dan Niţu. 

Ionel Giuran: „O posesie bună nu înseamnă un joc mai bun” 

Cu toate că spectatorii au căzut de acord că cel de-al doilea mitan a aparţinut cvasi-total Damilei Măciuca, omul de afaceri Ionel Giuran a ţinut să contrazică aceste „păreri eronate”, justificând că, în fond, şuturile pe spaţiul porţii contează, şi nu posesia balonului sau şuturile executate la mare distanţă de buturile apărate de portarul Răzvan Ciubuc. Până la urmă, managerul firmei de construcţii ONILSERV SRL a judecat pragmatic când şi-a expus opinia vizavi de meci, considerând că, atâta timp cât portarul Ciubuc a „îngheţat” din lipsă de activitate, nu se poate vorbi de inferioritate în faţa adversarului. „Nu mi s-a părut că am jucat mai slab în repriza secundă. Nici nu putem aduce în discuţie faptul că Damila ne-a dominat pe final, pentru că nu a fost deloc aşa. A controla balonul şi de a-l pasa de la unul la altul nu înseamnă că eşti mai bun. E uşor să bubui mingile de pe fundul terenului, în atac. Cinstit, nu mi-a plăcut cum am jucat, dar terenul a contribuit la această prestaţie puţin mai slabă”, ne-a declarat patronul Ionel Giuran. Deşi s-a vehiculat că, din iarnă, trei „chimişti” (din câte se pare vorba de Vlădoi, Creangă şi Bărbuţ) se vor transfera la Oltul Ioneşti 2009, Giuran a ţinut să nege aceste zvonuri, susţinând că are nevoie de forţe proaspete. „Vor veni jucători, dar tineri. Lotul nostru se va îmbunătăţi valoric cu şapte jucători. Avem nevoie, în primul rând, de juniori, pentru a se integra din timp în vederea meciului de baraj din această vară”, a mai adăugat finanţatorul Giuran. 

„Robocop” Harapu n-a făcut concesii 

Unul dintre cei mai buni jucători de pe teren a fost fundaşul Damilei Măciuca, Tibi Harapu. Pe aproape toată durata partidei, elevul lui Narcis Enăchescu a făcut impecabil atât faza de atac, cât şi defensiva, acolo unde a respins toate mingile trimise de adversari în careu şi l-a blocat de câteva ori pe experimentatul atacant Alin Savu. Cu o condiţie fizică de invidiat, Harapu a fost, fără îndoială, numărul 1 în meciul susţinut acasă de echipa sa. 

Dan Niţu şi Ionel Giuran au chefuit după meci

Adversari pe teren, prieteni în afara gazonului! O dovadă clară asupra faptului că, în ambele tabere angrenate în duel, fair-play-ul e mai presus decât competiţia în sine. Finanţatorii celor două echipe (Dan Niţu şi Ionel Giuran) au lăsat deoparte orgoliile şi au pus-o de-un chef „sănătos”, imediat după încheierea ultimului meci oficial din acest an. Jucătorii de la Damila Măciuca şi Oltul Ioneşti 2009 s-au întâlnit într-un club-restaurant în apropierea stadionului, unde au băut o bere şi au servit mici şi cârnaţi grătar. De altfel, cu această ocazie, Lucian Munteanu şi camarazii au ţinut şi banchetul de sfârşit de an. 

Portarul Ciubuc – terorizat de spectatori

Damila a beneficiat şi de o galerie veritabilă, în jur de 30 de spectatori făcându-i „viaţă neagră” portarului oaspete, Răzvan Ciubuc, care a fost terorizat pe durata celor 90 de minute de joc cu trompete, role de confeti şi zgomot de se auzea până în Drăgăşani. Practic, suprafaţa de pedeapsă a goal-keeper-ului de la Oltul Ioneşti 2009 a fost umplută cu hârtie, ca pe marile stadioane din Europa, jucătorii celor două echipe întâmpinând unele dificultăţi în desfăşurarea partidei în condiţii normale. Situaţia nu a degenerat însă, suporterii rezumându-se doar la a-şi susţine la nivel maxim favoriţii. 

Auto-basculanta a făcut senzaţie!

Locuitorii din Măciuca s-au dovedit a fi extrem de inventivi atunci când a venit vorba de a improviza metode prin care să-şi susţină echipa favorită. Unii dintre suporteri s-au baricadat într-un autocamion basculant, claxonând când adversarii aveau balonul la picior, astfel încât zgomotul produs de dispozitivul sonar să trezească până şi somnoroşii din comunele învecinate şi să-i sperie pe Savu şi compania. Ca urmare a partidei dintre lideră şi ocupanta locului 3 s-a observat că fotbalul ocupă un loc de cinste în comuna din sudul judeţului, iar acest lucru se datorează în mod explicit fraţilor Dan şi Laurenţiu Niţu, care au reuşit într-un interval scurt să revigoreze sportul-rege local şi să dea încredere că, în viitorul apropiat, Măciuca va fi reprezentată într-o ligă naţională. Printre cei prezenţi la spectacolul fotbalistic s-a numărat şi o bărbat cu dizabilităţi locomotorii, care a ţinut să-şi încurajeze favoriţii şi să vizioneze un meci pe cinste. 

Damila trage la Liga a III-a

Managerul reputatei firme de construcţii Damila SRL ne-a informat că, din sezonul viitor, echipa sa va avea drept obiectiv promovarea în cel de-al treilea eşalon valoric al ţării. „În acest campionat, avem drept obiectiv clasarea pe podium. Deocamdată, suntem în grafic şi, în acelaşi timp, am încredere în potenţialul acestor jucători formidabili care joacă pentru comuna Măciuca. De anul viitor, fotbalul va deveni pentru noi mult mai serios, pentru că ne-am propus că toţii să promovăm în Liga a III-a, iar localitatea din care provin să devină un nume puternic în fotbalul vâlcean”, a ţinut să precizeze Dan Niţu. 

Cameraman pentru echipa oaspete

Damila Măciuca şi CSM Drăgăşani sunt echipele din Liga a IV-a care îşi filmează meciurile din campionat şi aduc, etapă de etapă, câte un fotograf pentru a imortaliza principalele momente fotbalistice. Nu este vorba de fiţe, aşa cum ar fi tentaţi unii să creadă. Tragerea pe peliculă a partidei, de la un capăt la celălalt, îţi oferă şi oportunitatea de a putea protesta justificat şi cu dovezi incontestabile, în momentul în care brigada de arbitri nu îşi exercită în mod corect atribuţiile, cât şi de a prezenta forului condus de Constantin Pintilie erorile în cauză.  

„Vrăjeală”, alături de Lucian Munteanu? 

Din cea de-a doua parte a campionatului, printre jucătorii care ar putea evolua la echipa din Măciuca se numără şi Alin Bunescu, a.k.a „Vrăjeală”, atacantul echipei de Liga a III-a, FC Ghecon Lăpuşata. Din câte se pare, acesta şi-a anunţat intenţia (într-un cerc apropiat de prieteni) de a activa din retur în oraşul natal. Printre team-urile la care a jucat în trecut în campionatul vâlcean se numără Hidroelectra Rm. Vâlcea (cu care a câştigat titlul în urmă cu două sezoane), Sportul Rm. Vâlcea (alături de care a obţinut o performanţă similară celei mai sus menţionate). Alin Bunescu nu a mai prins în ultimele meciuri de Liga a III-a postul de titular, astfel că este decis să-şi încheie socotelile cu echipa deputatului Dan Mazilu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button