Politica

Alegeri controversate la TSD

Alegeri furate la TSD! Fraţii Costi şi Lucian Rădulescu par să fi transformat organizaţia de tineret a PSD Vâlcea într-o afacere de familie. Nimeni nu intră în organizaţie fără acordul lor, indezirabilii sunt daţi afară sau li se fac pierdute adeziunile. De patru ani de zile, organizaţia de tineret a PSD Vâlcea este formată din aceleaşi zece persoane, toate din gaşca celor doi fraţi. Costi Rădulescu, liderul organizaţiei judeţene a TSD Vâlcea vrea să-şi lase funcţia moştenire fratelui său, Lucian, actualmente lider al organizaţiei municipale de tineret. Se aude că, la rândul său, acesta vrea să-l numească la şefia filialei municipale pe viitorul său cumnat, viceliderul Ovidiu Popa.

Carmen Predescu lansează acuze grele la adresa lui Costi Rădulescu

La recenta tabără politică, organizată la malul Mării Negre, conducerea centrală a tineretului pesedist le-a impus structurilor din teritoriu să-şi organizeze alegeri la începutul acestei luni. Cu toate că Nicu Bănicioiu le-a cerut să organizeze adunări generale în organizaţiile municipale, la Râmnicu Vâlcea, cei doi fraţi au stabilit altceva. Alegerea noii structuri de conducere se va face într-un consiliu lărgit, format doar din oamenii de bază, la o dată cunoscută doar de ei. Deocamdată, niciunul din ei nu a catadicsit să anunţe data acestor alegeri. Gaşca râde pe la colţuri, convinsă că planul nu va eşua, pentru că se bucură de protecţia liderul Ion Cîlea. Mai mult decât atât, în patru ani de mandat, Costi Rădulescu nu a convocat nicio şedinţă de consiliu judeţean şi nici un comitet executiv, deciziile, dacă au existat, fiind luate doar prin consultarea „găştii”. Carmen Predescu, vicepreşedinte al organizaţiei TSD Vâlcea, a declarat că liderul organizaţiei judeţene a TSD  Vâlcea, Costi Rădulescu, i-a atenţionat în tabăra de la mare să nu-şi depună candidatura la şefia celor două organizaţii, pentru că jocurile sunt deja făcute şi beneficiază de aprobarea liderului Ion Câlea. „Cei doi au confiscat pur şi simplu partidul, cei drept, cu ajutorul nostru, pentru că i-am lăsat în pace, în loc să luăm atitudine. În campania de la alegerile locale, Costi Rădulescu i-a alungat pe toţi cei care-şi oferiseră ajutorul, aşa au mers doar cei 10, care merg peste tot, ca şi cum partidul ar fi format doar din 10 persoane. Mulţi dintre tinerii înscrişi au renunţat pentru că au fost îndepărtaţi de ei. La seminarul de la mare, ne-a atras atenţia să nu candidăm la şefia organizaţiei, pentru că nu avem nicio şansă, pentru că el se va implica să-l pună pe Lucian la şefia organizaţiei judeţene. Iar Lucian îl va pune la municipiu pe viitorul lui cumnat… şi că atâta timp cât el stă pe lângă Cîlea, Lucian e aranjat pe viaţă, pentru că domnul  preşedinte nu-i refuză nimic. Îmi este greu să cred că domnul preşedinte ar face aşa ceva, dar cu siguranţă că are încredere în el. Altfel, i-ar fi cerut măcar un raport de activitate, din care ar fi văzut că stăm catastrofal în teritoriu, la organizaţia de tineret. Mai nou, vrea să facă alegerile pe furiş, în cadrul unui consiliu lărgit, şi nu în cadru unei adunări generale, cum a spus domnul Nicu Bănicioiu, iar asta pentru că vrea să controleze voturile. Altfel, vă spun că nu ar mai ieşi nici el, nici Lucian”, a declarat vicepreşedintele Carmen Predescu.
Dana Nedescu

A urmat şi replica

În replică, actualul lider al TSD Vâlcea, Costi Rădulescu a explicat că nu crede că aceste afirmaţii ar fi fost făcute de colega sa. „Materialul conţine informaţii absolut false, care nu ar fi fost oferite în felul acesta, niciodată, de colega mea, Carmen Predescu. Ea ştie într-adevăr absolut tot ceea ce se întâmplă pe linie de tineret, întrucât împreună cu ea şi cu mulţi alţii am luat deciziile pe linie de organizaţie. Restul sunt vorbe otrăvite, menite să provoace o reacţie negativă la adresa mea şi a celor din jurul meu din partea conducerii partidului. Dar şi-au luat ţeapă, pentru că domnul Ion Cîlea conduce după statut, nu după relaţii personale. De multă vreme, se încearcă compromiterea mea, a fratelui meu şi a colegilor care ne sunt alături şi care i-au fost alături şi domnului preşedinte. Carmen Predescu este una dintre cele mai loiale şi corecte colege din PSD Vâlcea, loială organizaţiei, dar şi colegilor. Carmen creşte lângă mine din clasa a X-a şi niciodată nu ar face declaraţii care să mă denigreze sau care să facă rău organizaţiei. În plus, mandatul conducerii de la municipiu este în termen şi, conform statutului, delegaţii la judeţ vor fi aleşi de consiliul municipal. Închei spunând că nu am obligaţii faţă de nimeni şi că nu voi vicia în nici un fel alegerile de la judeţ, care se vor desfăşura la sfârşitul acestei luni, la o dată pe care o vom comunica după ce vom stabilii detaliile legate de sală, logistică etc. Acestea nu sunt declaraţiile lui Carmen, mai ales că colega şi prietena mea, după data de 9 septembrie, este în Franţa, unde lucrează la un spital şi îşi face meseria ei, de asistent medical. Nu mă voi lăsa împins în nici un conflict în această perioadă, întrucât conferinţele de la tineret nu au fost şi nu vor fi niciodată aranjate de nimeni. Toate organizaţiile de partid, conform ultimei hotărâri de birou permanent, au constituit organizaţii de tineret şi urmează ca delegaţii să participe la conferinţa organizaţiei judeţene. Pentru mine, va fi un moment festiv, întrucât mă retrag şi îl voi privi cu bucurie, dar şi cu tristeţe, pentru că, în ianuarie, împlinesc 35 de ani. Cine va fi preşedinte vor decide delegaţii, nu fraţii Rădulescu. Ar trebui să fiu cel puţin cretin sau lipsit de orice simţ al raţiunii să mă dau mare sau să spun orice, pentru că aş avea susţinerea preşedintelui Ion Cîlea”, a spus Costi Rădulescu.

Articole Similare

One Comment

  1. Buna seara. As dori sa vin cu precizarea catre presa valceana si catre colegii tineri din PSD ca anumite aspecte privind activitatea Organizatiei Judetene de Tineret le voi clarifica in Conferinta Judeteana de saptamana viitoare la care voi participa ca invitat. Va doresc o seara placuta si astept sa ne revedem cu drag saptamana viitoare.
    CARMEN PREDESCU – TSD VALCEA

Lasă un răspuns

Back to top button